Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Blij dat we niet tot het gaatje hoefden"

14 september 2024 22:27
Foto: Pro Shots

Bosz: "Blij dat we niet tot het gaatje hoefden"; image source: Pro Shots

Ook trainer Peter Bosz verscheen na afloop van de wedstrijd voor de camera's van ESPN om terug te blikken: "Drie punten. Nee, ik denk dat het voor de meeste mensen een saaie wedstrijd was na de rode kaart. Ik vond wel dat we goed aan de wedstrijd begonnen, dat we hen gelijk probeerden onder druk te zetten. Dat probeerden zij in het begin ook. Daar voetbalden we ons in het algmeen goed onderuit. Dus in die zin zat ik wel rustig. Nou goed, dan krijg je dus gelijk een strafschop en een rode kaart en met die snelle tweede goal erachteraan was de wedstrijd al wel gespeeld."

"Niet zo zeer de concentratie want die moet juist zeer goed zijn. We hebben helaas na die tweede goal niet meer gescoord. Dat had natuurlijk wel gemoeten. Maar tegelijkertijd moet je ook die counter van hun eruithalen. En dat hebben we denk ik uitstekend gedaan. Dat kan alleen als je geconcentreerd bent. Maar ik was als trainer natuurlijk wel blij dat we niet helemaal tot het gaatje hoefden te gaan, ook nog weer met het risico op blessures. Dus zonder blessures eruit gekomen en ook wat spelers eerder kunnen wisselen om op die manier krachten te sparen. In die zin was het voor ons een goede middag. De pijnpunten? Dat we niet meer gescoord hebben. We maakten de kansen niet af, doordat NEC goed heeft verdedigd. Wellicht dat bij ons het echte moeten er ook niet meer was. Je komt wel met voorzetten, je komt wel tot kansen maar dat was eigenlijk te weinig na de 2-0. Misschien is dat wel begrijpelijk maar het is zeker niet acceptabel. Je moet gewoon doorgaan en proberen meer te scoren. Dat hebben we ook geprobeerd, maar het was niet goed genoeg."

Over Malik Tillman, die met ijs op zijn benen op de bank zat nadat hij van het veld werd gehaald en een korte vooruitblik op de tegenstander van dinsdag Juventus: "Ik weet nog niet precies hoe het met Malik gaat. Maar iedere wedstrijd krijg je wel wat tikkies, dus dan zit je wel eens met wat ijs op de bank. Dat houd je altijd. We zaten Juventus al te kijken, ja. Totdat ik hiernaartoe moest. Er is me nog niet zoveel opgevallen, ik ga de wedstrijd liever zo verder kijken."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz gaatje hoefden juventus malik acceptabel algmeen blikken concentratie counter erachteraan eruithalen espn geconcentreerd hiernaartoe krachten saaie sparen tikkies tillman verdedigd voetbalden vooruitblik

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.825 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten teze veerman