Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Slappe hap, ik houd niet van schijtbakken"

18 september 2024 00:27
Foto: Pro Shots

Bosz: "Slappe hap, ik houd niet van schijtbakken"; image source: Pro Shots

Ook hoofdtrainer Peter Bosz verscheen na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd op bezoek bij Juventus in Turijn voor de camera's van ZiggoSport om samen met Noa Vahle terug te blikken op de wedstrijd: "Ik heb tegen het team gezegd net dat we terecht verloren hebben. Het ligt altijd aan jezelf dus wij waren niet goed genoeg. In balbezit niet, heel veel onnodig balverlies, niet gedurfd naar voren spelen, maar ik vond ook dat we verdedigend heel veel gaten lieten vallen en dus ook zeker niet goed verdedigd hebben. Ik weet natuurlijk dat wij een aantal spelers op het veld opstellen waar hun kracht niet het verdedigen is. Dan moet je heel goed en balvast in balbezit zijn om dat te camoufleren. Dat lukt ons in Nederland goed, maar dan zie je hier dat het wel wordt afgestraft, vooral omdat we in balbezit niet goed genoeg waren. Ik hoef mezelf niet te verdedigen. Maar we hebben natuurlijk niet iedereen beschikbaar voor negentig minuten wat je graag zou willen. Ik ben blij dat ik wat jongens kon brengen die wat minuten hebben kunnen maken op dit niveau."

Over het ook in de Champions League spelen van zijn eigen spel: "Ja, hoor, dat kan zeker! Het is heel gek, ik heb net gezegd dat we vandaag terecht verloren hebben, ik vond hun beter. Ze hebben ook heel veel kansen nog gemist. Maar toch denk ik dat we van deze ploeg kunnen winnen. We moeten als ploeg gewoon een ontwikkeling door zien maken, het is bijna een deja vu met vorig jaar waar we met 4-0 verloren van Arsenal. Dan kun je nu zeggen, het is maar 3-1 maar ik vond Arsenal ook wel wat beter dan dit Juventus."

"Vorig jaar hadden we de groep compleet en was de ploeg bij elkaar en fit en konden we opstellen wie we wilden. Nu zit je nog te wachten op jongens die op de terugweg zijn. Neemt niet weg dat ook we met de jongens waar we vandaag mee begonnen het toch beter hadden moeten doen. In het voetbal gaan er bijna aan iedere goal individuele fouten aan vooraf. Ik vond Joey Veerman vandaag niet goed spelen dus haalde ik hem eraf."

"Ik ben het wel eens met Marco dat we grinta en strijdbaarheid misten. Ik vond het slappe hap. En je speelt wel Champions League en we stellen natuurlijk ook spelers op die het daar niet van moeten hebben. Maar een minimum heb je wel nodig om dit soort wedstrijden te spelen en uiteindelijk te winnen. Die hardheid en gemeenheid hadden zij duidelijk wel en dat was bij ons niet aanwezig. Ik houd niet van schijtbakken en je moet gewoon durven voetballen en dat alles bij elkaar heb ik vandaag gewoon te weinig gezien."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz hap schijtbakken arsenal juventus balvast balverlies blikken deja gedurfd gemeenheid grinta hardheid joey minimum nederland strijdbaarheid terugweg turijn vahle veerman verdedigd ziggosport

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma lozano mauro nagalo ndala obispo oppegard perisic peru ramalho roglic schouten tillman veerman