Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Blij dat we Ajax hebben afgetroefd voor Perišić"

20 september 2024 17:43
Foto: Noël van de Laar

Bosz: "Blij dat we Ajax hebben afgetroefd voor Perišić"; image source: Noël van de Laar

Voorafgaand aan het treffen met Fortuna Sittard aanstaande zondag blikte Peter Bosz vooruit op die wedstrijd tijdens het traditionele perspraatje op De Herdgang. Uiteraard ging het daarbij als eerst over de wedstrijd van afgelopen dinsdag die PSV met 3-1 verloor in Turijn op bezoek bij Juventus: "We hebben die wedstrijd 's nachts als staf teruggekeken. Daar werd ons gevoel niet beter van, wel slechter. Ik heb de dag erna wel aangegeven bij de spelers wat we in mijn ogen beter moeten doen. Dat ga ik niet met jullie delen. Ik vond ons in Turijn een veel mindere indruk achterlaten dan vorig jaar bij Arsenal. In topsport moet je heel kritisch naar elkaar zijn en veel van elkaar eisen daarin."

Waardoor werd je gevoel nog slechter dan aanvankelijk het geval was? "Al die dingen die we al gezien hadden, maar dat het zo massaal was, dan heb je het over het vele balverlies, de slechte oplossingen vinden, het slecht staan bij balverlies, het niet doorkantelen naar een kant bij balverlies en dat soort zaken. Wat we normaal gewoon goed doen, het te snel naar achteren lopen waardoor ook het veld weer te groot werd. Al die zaken waar we natuurlijk vanaf het begin van dit seizoen ook mee aan de slag zijn gegaan. Dat we die niet goed deden. En dat je dat iedere keer ook weer terugzag. Ook bij spelers waarvan je weet dat ze het veel beter kunnen, de bal op laten springen bij de eerste aanname... Al dat soort zaken, dat was gewoon niet goed. En daarom zeg ik van: Wij kunnen veel beter, veel beter dan dit."

Over de mogelijke inzetbare posities van Ivan Perišić:"Behalve de keeperspositie kan hij vrijwel overal ingezet worden. We hebben hem vooral voor de twee aanvallende flankposities. Allereerst wegens het vertrek van Hirving Lozano maar ook wegens de terugkeer van Noa Lang in het eerste elftal, die we rustig moeten brengen daarbij. Het is van Noa geen standaardblessure dus moeten we hem ook op een andere manier dan de standaard terugbrengen naar het niveau om weer hele wedstrijden te kunnen spelen. We hadden Lozano die ook op de rechterkant kon spelen en nu hebben we met Ivan Perišić een nieuwe concurrent voor Johan op de rechterflank."

Over de inzetbaarheid van Ivan Perišić aanstaande zondag:"We wachten even de resultaten af maar ik sluit het zeker niet uit, nee. Hij kan zomaar minuten gaan maken zondag. Afgelopen zaterdag is het eerste contact ontstaan, misschien zelfs al wel eerder. Ik kreeg van Earnest en van Marcel een lijst door met spelers waar namen op stonden. Daarbij was hij degene die mij het meest in het oog sprong. Bij Dortmund hebben we samengewerkt, dus ik kende hem al wel. Bovendien krijg je bij een persoonlijke samenwerking een veel beter beeld van een speler. Hij heeft bij al zijn clubs veel wedstrijden gespeeld dus dan ben je gewoon een topspeler. Het is echt een professional. Ik denk dat alle jongens daar ontzettend veel aan hebben, van kunnen leren en aan op kunnen trekken. Alles is maximaal. Ik kijk enorm uit naar onze nieuwe samenwerking en ik hoop dat alle jonge jongens daar hun voordeel mee gaan doen. Uiteindelijk gaat het straks allemaal om hetgeen hij ons gaat brengen op het veld. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij van absolute meerwaarde gaat zijn. Dat kan zowel mondeling als als leider op het veld. Op beide fronten verwacht ik dat wel van hem."

Je gaf net aan dat je een lijstje kreeg van Earnest Stewart en Marcel Brands waar dus ook Ivan Perišić op stond als meest uit het oog springende optie. Stonden er nog meer namen op dat lijstje die we de komende weken nog kunnen verwachten? "Bij PSV? Nee, Ivan is inderdaad wel de laatste die gekomen is, er zitten geen verrassingen meer aan te komen."

Over de wedstrijd tegen Fortuna Sittard aanstaande zondag:"Ik vind dat wij die wedstrijd moeten winnnen omdat wij de betere spelers hebben. Maar dat is niet makkelijk natuurlijk. Wel is dat waar we juist vorig jaar zo goed in waren. Dat we geen fouten maakten en geen punten lieten liggen. Dat is niet makkelijk, zeker niet na een teleurstellend Europees resultaat eerder deze week."

Over nieuwe blessures of ontwikkelingen binnen de selectie: "Ik ga ervanuit dat er geen nieuwe blessures bij zijn gekomen en dat het allemaal wel goedkomt zondag."

Hij heeft die honger nog die essentieel is om prijzen te pakken? "Ja, absoluut. Ik denk dat de jonge jongens die niet meededen tegen Juventus onder de indruk waren van zijn beleving op het veld. Hij heeft echt een ongelofelijke drive nog altijd om alles te winnen wat hij kan winnen."

Over de verschillen van de openingsfase van dit seizoen ten opzichte van vorig seizoen:"Het is wat wisselvalliger dit seizoen. Het constante van vorig jaar is er nog te weinig nu en daar moeten we hard aan werken om weer terug te krijgen."

Of de trainer apart met Joey Veerman heeft gesproken over de wedstrijd tegen Juventus: "Ja, kort voor de training vandaag. Maar daar kan en wil ik verder niks over zeggen, dat is tussen mij en de speler."

Of Peter Bosz een risico ziet in het feit dat spelers gaan staken vanwege de overvolle wedstrijdkalender: "Ik begrijp de spelers volkomen. Er wordt steeds meer van de spelers gevraagd. Nu komt er ook weer een uitbreiding van het WK voor clubteams. Er komt een moment dat de maat vol is. Het is niet wenselijk om iedere twee dagen een wedstrijd te spelen want dan gaan er spelers omvallen. En dat is ook logisch. In twee dagen kun je simpelweg niet herstellen van negentig minuten voetballen."

Of Walter Benitez er zondag weer bij is, nadat hij de wedstrijdselectie eerder deze week verliet in verband met de bevalling van zijn vrouw:"Benitez gewoon weer terug zondag bij de selectie. Hij is er weer bij en blij met zijn kersvers vaderschap."

Over de concurrentie met Ajax om de handtekening van Ivan Perišić:"Ja, uiteraard ben ik heel erg blij dat we Ajax hebben afgetroefd. Ajax had hem op het oog als vervanger van Steven Bergwijn en die hebben uiteindelijk niemand meer gehaald als vervanger. Hij gaf aan uit te kijken naar de twee onderlinge duels met Ajax en ze absoluut te willen verslaan? Dat klinkt mij dan weer als muziek in de oren!"




Discussieer mee op de forums


Tags

perisic ivan bosz balverlies juventus benitez earnest fortuna lozano turijn achterlaten arsenal bergwijn bevalling brands clubteams constante doorkantelen dortmund ervanuit essentieel flankposities fronten herdgang honger joey keeperspositie kersvers meededen mondeling muziek nachts openingsfase overvolle perspraatje rechterflank samengewerkt staken standaardblessure stewart terugbrengen terugzag topspeler vaderschap veerman verrassingen walter wedstrijdkalender winnnen wisselvalliger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.826 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala perisic peru rkc roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci