Transparent
Inloggen
Sluiten

Perišić: "Ik kan niet wachten op mijn debuut"

20 september 2024 19:45 - PSV & Ivan Perišić
Foto: Noël van de Laar

Perišić: "Ik kan niet wachten op mijn debuut"; image source: Noël van de Laar

Vanmiddag stond op De Herdgang de algemene perspresentatie van kersverse aanwinst Ivan Perišić op het programma. Daar stelde de allereerste Kroaat in Eindhovense dienst zich uitgebreid voor aan het aanwezige journaille:"Wat er van me verwacht wordt hier? Je kent mijn situatie, ik was een vrije speler en had enkele opties maar ik heb risico genomen door te wachten op de voor mij juiste club. Ik wist dat er een club als PSV zou komen, want ik wilde perse om de prijzen spelen. Ik heb nog steeds honger naar prijzen, ik wil winnen en dat is ook mijn mentaliteit. Ik ben nu sinds twee dagen hier, heb al wat trainingen meegemaakt en heb het hier uitstekend naar mijn zin tot dusver. Tactisch weet ik wat de trainer van me verwacht en wil en ik weet ook hoe hij wil spelen. Ik heb al wat wedstrijden van PSV gezien en ik weet hoe ze voetballen. De speelwijze heeft veel weg van mijn tijd bij FC Bayern München en die speelwijze ligt mij heel erg goed. Ik denk dat ik fysiek nog wel wat stappen te zetten heb, heb enkele weken zonder club gezeten en gelukkig nog wel met het nationale elftal nog wat minuten mogen maken. Maar we gaan stap voor stap daarnaartoe werken zodat ik zo snel mogelijk weer negentig minuten kan voetballen. Het is jammer dat ik in de Champions League nog niet mee kan doen maar denk dat de jongens wel bij de beste vierentwintig gaan eindigen zodat ik vanaf februari ook aan kan sluiten in dat toernooi. Op welke positie ik kan spelen? Ik ben geen keeper. Maar dat is volgens mij de enige positie waar ik tot nog toe niet heb gespeeld. Ik wil gewoon elke dag voetballen en als de coach me wil inzetten ben ik er klaar voor. Ja, ik ving inderdaad iets op dat ik de allereerste Kroaat ben die hier komt voetballen. Natuurlijk voel ik me vereerd en trots om de eerste Kroaat hier te zijn. Ik kan niet wachten om te voetballen, goals te scoren en assists te geven voor deze prachtige club."

Je bent een van de weinige spelers die zowel met links als met rechts nagenoeg even goed is. Is dat altijd al zo geweest of hoe is dat zo gekomen? "Ik heb altijd hard gewerkt om ook met mijn linkerbeen zo goed mogelijk te worden. Dus vanaf mijn elfde heb ik elke dag, elke avond en ieder vrij moment gebruikt om mijn linkerbeen te trainen. Dat is de reden dat ik tegenwoordig meer vertrouwen heb in mijn linkerbeen dan in mijn rechter. Dat is raar, maar het is wel zo."

Over de interesse van Ajax die zich naar verluidt ook meldde voor de ervaren Kroaat: "Ja, Ajax heeft zich inderdaad gemeld en geïnformeerd of ik interesse had enkele dagen terug. We hebben elkaar alleen niet gevonden. Nu ben ik gelukkig bij de grote rivaal en ik hoop ze te verslaan dit seizoen. Nee, Ajax meldde zich voordat PSV zich had gemeld, tien dagen terug ongeveer. Dus ze hebben niet geprobeerd deze deal te kapen."

Hoe was het om mee te trainen met de voor jouw nieuwe groep?"Ja, ik heb de afgelopen dagen al meegetraind. Nadat de groep terugkeerde uit Turijn heb ik met de groep meegetraind. Dat was geweldig. Ik kan niet wachten om zondag hopelijk mijn debuut te mogen maken. Ik ben op dit moment nog niet in staat om direct negentig minuten te maken maar ik kan zondag zeker wel meedoen, ja. En ik moet zo snel mogelijk toe gaan werken naar het niveau waarop ik negentig minuten kan spelen. Ik kan niet wachten. Ik houd van voetbal, ik houd van het spelletje. Ik heb er ook echt plezier in. Ik was altijd in de top drie op alle fronten en statistieken die worden bijgehouden, dus ik ben ook heel competitief. Vorig seizoen raakte ik voor het eerst in mijn carrière voor een langere periode geblesseerd. Ook in die periode heb ik heel hard gewerkt, tien tot twaalf uur per dag om zo snel mogelijk weer terug op het veld te komen."

Wat wist je al over PSV? "Ik weet heel veel. Ik volg al sinds ik kind was de Nederlandse competitie. Ik ken Ajax, ik ken Feyenoord en de onderlinge rivaliteit. Ook de andere clubs als FC Twente en AZ ken ik ook. Ik heb heel veel gekeken. Ook de wedstrijden in de Champions League. Ik heb natuurlijk ook met Denzel Dumfries gesproken in aanloop naar mijn transfer naar PSV en toen ik hem vertelde dat ik dichtbij een transfer was reageerde hij direct enthousiast. Hij heeft me alleen maar positieve dingen verteld over de club. We hebben ook een vergelijkbare visie op het spelletje dus zijn mening was ook wel belangrijk voor me."

Ben je jezelf bewust van het immense verschil tussen de Eredivisie en de Champions League? Heb je de wedstrijd tegen Juventus gezien?"Ja, natuurlijk heb ik die wedstrijd ook gekeken. Ik zag dat we de eerste twintig, vijfentwintig minuten goed stonden te voetballen. Maar ja, dat is ook typisch Juventus. Ik heb er zes jaar tegen gespeeld. Eerste schot en direct de eerste goal en vervolgens werd het heel lastig om tegen te voetballen. We moeten ervan leren, ook vorig seizoen gebeurde iets vergelijkbaars tegen Arsenal. Ik denk dat we dit jaar gaan groeien als team en in het vervolg veel beter voor de dag gaan komen."

De contacten met PSV waren er al sinds afgelopen zaterdag en we hebben ons laten vertellen dat je in de afgelopen dagen al twee kilo aan lichaamsgewicht bent kwijtgeraakt. Hoe komt dat?"Wie heeft je dat verteld? Ik? Haha, het was stressvol de afgelopen week. Door het drukke schema rondom mijn transfer was er nauwelijks tijd voor mij om te eten. Ik was veel onderweg en aan het reizen en aan het trainen. Het is allemaal oke, ik kom snel weer terug op mijn oude gewicht en fitheid."

Hoe was je tijd in Roeselare? Je spreekt ook wat Nederlands?"He? Wat? Ah, ja, ik was bij de teammeeting en ik was verrast dat ik bijna alles kon verstaan! Dat komt denk ik ook omdat ik redelijk goed Duits spreek door mijn tijd in Duitsland en ik weet dat de Duitse en de Nederlandse taal heel veel gelijkenissen hebben. Dus kon ik redelijk makkelijk in mijn hoofd begrijpen wat er gezegd werd. Ik spreek aardig wat talen, ik versta vrijwel alles in het Duits, Italiaans en ook in het Frans. Nu ga ik me focussen op het Nederlands om ook die taal nog beter te leren begrijpen."

Waarom is rugnummer vier zo belangrijk voor je en ben je teleurgesteld dat er geen rugnummers met 4 beschikbaar waren bij PSV?"Ik was vroeger als kind altijd nummer tien. Toen ik in Frankrijk begon te voetballen was er geen ander nummer dan vier beschikbaar. Vanaf dat moment ben ik overgestapt op 4, 14 of 44. Dat nummer is mijn hele carrière bij me gebleven. Helaas was dit nummer niet beschikbaar hier bij PSV. Dus heb ik gekozen voor rugnummer 5 en dat heb ik gekozen vanwege mijn idool Zinedine Zidane. Hij speelde met 5 bij Real Madrid en dat is voor mij de enige reden dat ik rugnummer vijf heb gekozen hier."

Wat zijn je voornaamste indrukken qua sfeer bij PSV sinds je hier binnenkwam deze week?"De sfeer is altijd belangrijk. Als de sfeer in de club en het team niet goed is, ga je samen ook geen successen behalen. Het is niet gemakkelijk om iets speciaals neer te zetten maar bij vrijwel elke club waar ik gespeeld heb was de sfeer goed. Elke dag hard werken en gelukkig heb ik de nodige prijzen gewonnen en hopelijk gaan we daar hier ook mee door."

Wat zijn je plannen voor wat betreft je toekomst? Wil je in een appartement gaan wonen in Eindhoven of wat is je plan?"Haha, ik ben nog maar net hier aangekomen en zit nu nog in een hotel. Ik wacht op mijn kinderen en familie om hier ook te komen. Nu wachten ze nog op de school en een huis. Zodra dit geregeld is, komen ze deze kant op. Ik train elke dag en ik ben elke dag druk. Ik hoop dat mijn verblijf in het hotel beperkt blijft tot enkele dagen en geen weken. Dat is het leven als een profvoetballer."

Heb je de stad Eindhoven al een beetje verkend?"Ja, ik heb de stad al wat verkend. De stad oogt niet al te groot maar ik vind het tot dusver een fijne stad."

Ivan, allereerst welkom bij de allermooiste club van Nederland. Wat zijn je eerste indrukken sinds je hier bent aangekomen?"Dank je wel! De eerste indrukken zijn heel erg positief. We hebben een erg sterk team dat elke dag wil verbeteren. We spelen heel erg goed voetbal en we hebben ook veel gescoord. We moeten wel leren van onze wedstrijd tegen Juventus om te verbeteren en verder gewoon doorgaan op dezelfde lijn in de competitie als onze eerste vijf duels dit seizoen."

Komt het beeld overeen met het beeld dat Denzel Dumfries je geschetst heeft?"Ja, hij heeft me alles verteld over de club, de stad en waar ik op zoek moet naar een huis of appartement. Nu hoop ik dat we ook daadwerkelijk slagen in onze zoektocht naar een huis in die wijken. Ik heb hier ook gevoetbald met Inter Milan tegen PSV en ken het stadion dus ook al."

Welke indruk heeft het Philips Stadion op je achtergelaten in je onderlinge duels hier in Eindhoven?"Het is een prachtig stadion met zeer fanatiek publiek. We wisten met Inter hier ook te winnen natuurlijk. Het is wel balen dat de eerste twee competitieduels nu uit zijn bij Fortuna Sittard en Willem II maar ik kijk er enorm naar uit om mijn eerste minuten in het Philips Stadion te spelen als speler van PSV."

Je kwam na je eerste serieuze blessure vorig jaar binnen zeven maanden weer terug op het veld, wat erg snel was voor de ernst van je kwetsuur. Kun je ons iets meer vertellen hoe je dat voor elkaar kreeg, om zo snel weer terug op het veld te staan? "Het was zelfs binnen zes maanden! Zoals gezegd heb ik twaalf uur per dag gerevalideerd om zo snel mogelijk terug te komen. Ik had mezelf het doel gesteld zo snel mogelijk terug te komen om het team te helpen in hun strijd om de landstitel. Ik heb daarin flink wat risico genomen, het had zomaar het einde van mijn carrière kunnen betekenen maar uiteindelijk was alles goed. Er zaten flink wat moeilijke dagen bij maar uiteindelijk ben ik er sterker van teruggekomen dan voor mijn blessure. Ik heb geen angst meer voor een nieuwe blessure. Ik voel me goed en ben blij dat ik mezelf weer kan laten zien op het hoge niveau dat ik gewend ben."




Discussieer mee op de forums


Tags

indrukken juventus linkerbeen perisic aangekomen allereerste dumfries inter ivan kind verkend allermooiste arsenal bayern bijgehouden competitieduels competitief duitsland eredivisie fanatiek feyenoord fitheid fortuna frankrijk fronten gelijkenissen gerevalideerd geschetst gewicht herdgang honger idool immense journaille kapen kilo kinderen kwetsuur kwijtgeraakt landstitel lichaamsgewicht madrid milan nederland oogt perse perspresentatie profvoetballer rivaal rivaliteit roeselare rugnummers stressvol talen teammeeting turijn twente vergelijkbaars versta verstaan vierentwintig ving wijken zidane

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.825 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala perisic peru roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci