Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV wint vooral dankzij Schiks in Venlo

20 september 2024 21:55
Foto: Pro Shots

Jong PSV wint vooral dankzij Schiks in Venlo; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft vanavond een knap resultaat geboekt op bezoek bij VVV Venlo in stadion De Koel. In Limburg won de ploeg van trainer Alfons Groenendijk uiteindelijk met 0-2. Halverwege de eerste helft verzorgde Tay Abed, vorige week al uitblinker met twee doelpunten in Oss, de 0-1. In de laatste minuut van de extra tijd van de tweede helft besliste aangever van de 1-0 Tygo Land de wedstrijd op aangeven van Jordy Bawuah.

Groenendijk mag vooral Niek Schiks dankbaar zijn voor de overwinning van vanavond. VVV Venlo creëerde vanavond de meeste uitgespeelde kansen en kwam daarbij tot dertien schoten op doel van het jonge keeperstalent die keer op keer een sta-in-de-weg bleek vanavond. Jong PSV hield de rug recht, had over de hele wedstrijd genomen een ruime meerderheid de bal maar kwam slechts tot vijf uitgespeelde kansen die een schot op doel opleverden. Daarmee sprong de ploeg vandaag een stuk efficiënter en zorgvuldiger om met de gecreëerde kansen dan in de voorbije weken.

Jong PSV staat nu op de vierde(!) plaats met elf punten uit de eerste zeven wedstrijden. Maandag 30 september staat het volgende duel op het programma als de talenten van PSV het op de eigen Herdgang op gaan nemen tegen Helmond Sport. Die ploeg voerde tot vanavond de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie nog aan maar zagen FC Den Bosch die positie overnemen door een late eigen goal in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Helmond Sport staat daardoor een positie boven Jong PSV op de derde plaats, het team heeft drie punten meer dan Jong PSV.




Tags

jong schiks groenendijk helmond vvv aangever abed alfons bawuah creeerde efficienter gecreeerde herdgang keeperstalent niek oss tay tygo verzorgde volendam zorgvuldiger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 uur geleden
Een paar goede reddingen van Schiks in de 2e helft bezorgen JPSV de overwinning.Voetballend was jong beter dan Venlo maar ze werden de 2e helft fysiek afgetroefd met onnodig balverlies tot gevolg.Volgende wedstrijd tegen Helmond,altijd leuk.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala perisic peru roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci