PSV wint moeizame wedstrijd van Fortuna

22 september 2024 18:39

PSV wint moeizame wedstrijd van Fortuna; image source: Pro Shots

PSV heeft vanmiddag met ontzettend veel moeite weten te winnen van Fortuna Sittard. Na negentig minuten voetbal stond er in Limburg een 1-3 eindstand op het scorebord, nadat beide ploegen nog gingen rusten met een 1-1 stand. Malik Tillman opende na een kwartier de score uit een afgeslagen corner van Joey Veerman. Een kwartier later kopte Ezequiel Bullaude een hoekschop van Halilovic tegen de touwen. Halverwege de tweede helft krulde Malik Tillman een vrije trap op prachtige wijze voorbij de muur en doelman Branderhorst voor de 1-2. Drie minuten later kreeg Luuk de Jong een aanvankelijke redding van Branderhorst in zijn voeten, voor een leeg doel kon de aanvoerder eenvoudig binnen tikken voor de beslissende goal.

PSV is dus nog altijd foutloos in de Eredivisie. Ook de zesde wedstrijd werd, net als vorig jaar, omgezet in een overwinning tegen een ontzettend fel voetballend Fortuna Sittard. Scheidsrechter Allard Lindhout had vaker geel mogen geven maar hield het op drie gele kaarten voor de thuisploeg, waarvan twee voor protesteren terwijl ook Malik Tillman namens PSV een gele kaart kreeg na een professionele overtreding halverwege de eigen helft.

Bij PSV bleef Ivan Perisic de volledige wedstrijd langs de kant, de kersverse aanwinst van PSV mocht zich aanvankelijk nog wel warmlopen maar nam vervolgens weer plaats op de bank nadat Peter Bosz was uitgewisseld. Wel maakte Rick Karsdorp vanmiddag zijn debuut voor PSV als vervanger van Mauro Junior, die halverwege de tweede helft en vlak voor de tweede treffer van Malik Tillman naar de kant werd gehaald door de trainer van PSV.

Volgend weekend wacht voor PSV de traditioneel lastige uitwedstrijd op bezoek bij promovendus Willem II in Tilburg. Die club verloor gisteren met 3-2 op bezoek bij FC Utrecht en staat momenteel op de achtste plek in de Eredivisie. PSV staat met achttien punten uit zes wedstrijden nog altijd op de eerste plaats. De Eindhovenaren hebben daarbij een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger AZ Alkmaar.