Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Ik had er wel zeven of acht kunnen wisselen in de rust"

22 september 2024 21:35
Foto: Pro Shots

Bosz: "Ik had er wel zeven of acht kunnen wisselen in de rust"; image source: Pro Shots

Na afloop van de 1-3 overwinning op Fortuna Sittard verscheen trainer Peter Bosz voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op zijn wedstrijd:"Ik vind dat wij geen goede wedstrijd gespeeld hebben en we hebben wel goede spelers. Dus dan kun je niet tevreden zijn. Ik vind dat wij beter moeten spelen tegen, met alle respect, Fortuna Sittard. Dat we in een hoger baltempo moeten spelen, dat wanneer we de bal verliezen we er gelijk bovenop vliegen, dat we ze geen tijd geven. Eigenlijk zoals we in de tweede helft begonnen, dat had ik in de hele eerste helft niet gezien."

Over de wisselbeurt van Joey Veerman: "Nee, niet geblesseerd of gepasseerd. Ik vond dat ik wat moest veranderen. Ik had er eigenlijk wel zeven of acht jongens af moeten halen, maar ja, dat mag niet. Omdat ik Ismael wilde brengen, omdat ik weet dat hij heel veel power ook brengt, wat we ook hebben gezien, ging er een middenvelder af. Ik had ook de vleugels, ik had alles bijna wel kunnen wisselen. Nee, we moeten winnen hier. Dat is wat telt."

Over zijn toespraak na afloop van het duel in een volgens Hans Kraaij Junior doodstille kleedkamer:"Mijn toespraak was niet zo lang. Ik heb ze gefeliciteerd want we hebben gewoon zes gespeeld, achttien punten. Ik heb alleen wel aangegeven dat we beter moeten gaan voetballen en wat ik dus vond dat er beter zou moeten."

Over de felheid in de duels waar Fortuna in de openingsfase mee aanving: "Ik vond het wel meevallen dat Fortuna er bovenop klapte. Ik vond dat wij het niet goed deden. Wij deden toch ook niet anders vroeger, op het randje spelen? Als je dat constateert moet je beter spelen en sneller handelen."

"Als je ziet wanneer je vandaag niet de juiste scherpte op de juiste momenten aan de dag legt, krijgt Fortuna ook kansen. Je moet zelf op het eind ook nog twee of drie keer scoren. Als je zelf niet agressief speelt, voetballen zij er ook gewoon doorheen. Dat heeft niet met Juventus of Sporting of Fortuna te maken. Dat heeft altijd met jezelf te maken. We hebben echt geweldige spelers. Maar ook geweldige spelers zullen hard moeten werken en scherp moeten spelen. Iedereen."

Over Matteo Dams als linksback, die ook vandaag weer een sterke wedstrijd speelde:"Als ik de laatste weken een jongen een constant niveau vindt halen is dat Matteo Dams, wel, ja. Voor iemand die daar eigenlijk niet speelt maar een linkercentrale verdediger is, is dat wel heel bijzonder. Hij doet het heel goed als linksback, ja."

Over het vermogen zijn speelstijl, tactiek en opvattingen aan te passen afhankelijk van de tegenstander:"Ik pas me altijd aan, iedere wedstrijd. Ik wil wedstrijden winnen en kijk met de spelers die wij hebben hoe we dat het beste kunnen doen tegen de tegenstander die je natuurlijk daarin ook meeneemt. Van mijn principes stap ik nooit af maar het is ook geen principe dat we altijd hoog druk moeten zetten. Maar van mijn principes stap ik nooit af."




Discussieer mee op de forums


Tags

fortuna bosz dams hans kraaij matteo principes toespraak aanving baltempo blikken constateert doodstille espn felheid gefeliciteerd ismael joey juventus linkercentrale openingsfase opvattingen power scherpte speelstijl sporting veerman wisselbeurt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bergwijn bosz bot dams dest eredivisie feyenoord flamingo ingecalculeerd ingeslagen juve juventus karsdorp keuring lozano ndala perisic peru rkc roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci