Transparent
Inloggen
Sluiten

De Jong: "Daar loer je op als spits zijnde"

22 september 2024 21:58
Foto: Pro Shots

De Jong: "Daar loer je op als spits zijnde"; image source: Pro Shots

Aanvoerder en doelpuntenmaker Luuk de Jong verscheen direct na het laatste fluitsignaal van de met 1-3 gewonnen wedstrijd voor de camera's van ESPN om samen met Aletha Leidelmeijer en Marciano Vink terug te blikken op de wedstrijd:"Ja, zeker, de eerste helft was gewoon heel slecht, laat ik het zo zeggen. We gaven elkaar hele moeilijke ballen, kwamen moeilijk in duels en die verloren we ook nog eens. Dat gaf Fortuna hoop en power. Dat zie je ook. Toen maakten ze de 1-1. Toen dachten ze ook dat er iets te halen viel. We moeten er juist voor zorgen dat ze dat gevoel niet krijgen. Dat zeiden we in de rust ook tegen elkaar. Jongens, dit moet echt zoveel beter. Ja, ik probeerde het er direct uit te halen maar op het veld is het lastig om iedereen te bereiken en jezelf over zo'n dood punt heen te trekken. Soms in het voetbal zijn het die kleine details, kleine momentjes dat je een wedstrijd kunt kantelen. Dat hadden we vandaag te weinig in de eerste helft en in de tweede helft gelukkig een heel stuk beter gedaan."

"We benoemen de gemakzucht zo vaak, ook naar elkaar toe. Ik wil ook niet zeggen dat we de wedstrijd niet met honderd procent ingaan. Natuurlijk doen we dat wel, met een plan en een idee. Maar als het soms dan even tegenzit moet je ook tegen jezelf zeggen dat je veel meer kunt doen. Dat zag ik bij ons te weinig vandaag en dan zie je dat ook Fortuna het ons lastig kan maken."

"We gingen iets anders spelen met Ismael op het veld. Dan sta je met drie tienen, met Guus, Ismael en Malik daar. Je weet van Saibari dat hij zoveel power heeft naar voren ook, en dat hij in die ruimtes kan versnellen. En dan is het lekker dat hij zo voor je voeten valt natuurlijk. Daar loer je op als spits zijnde, fijn dat Malik er ook twee maakte waardoor we deze wedstrijd dus ook winnen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong loer fortuna ismael malik power aletha blikken doelpuntenmaker dood espn fluitsignaal gemakzucht kantelen leidelmeijer marciano momentjes saibari tienen versnellen vink

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.823 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bergwijn bosz bot dams dest eredivisie feyenoord flamingo ingecalculeerd ingeslagen juve juventus karsdorp keuring lozano ndala perisic peru rkc roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci