Transparent
Inloggen
Sluiten

Matteo Dams in voorselectie Rode Duivels

24 september 2024 11:02 - KBVB
Foto: Pro Shots

Matteo Dams in voorselectie Rode Duivels; image source: Pro Shots

De revelatie van het seizoen tot dusver bij PSV is natuurlijk Matteo Dams. De deze zomer vanuit Jong PSV overgehevelde verdediger maakt wekelijks indruk en werd na de thuiswedstrijd tegen NEC zelfs uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Zijn goede prestaties zijn ook de bondscoach van België Domenico Tedesco niet ontgaan, getuige het feit dat de als linksback acterende nu is opgenomen in de voorselectie van onze zuiderburen.

Matteo Dams zit al ruim tien jaar bij de club en maakt momenteel een stormachtige ontwikkeling door. Speelde hij vorig seizoen nog in de Youth League, dit seizoen maakte hij al zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League. Hoewel de wedstrijd tegen Juventus met 3-1 verloren werd, maakte Dams een ontzettend sterke indruk tegen de Italiaanse recordkampioen.

België neemt het halverwege volgende maand in het kader van de Nations League op tegen Italië en Frankrijk. De definitieve selectie wordt begin oktober bekend gemaakt. Dan zal dus ook duidelijk worden of Matteo Dams definitief onderdeel uitmaakt van de Rode Duivels. Naast Matteo Dams is ook Johan Bakayoko opgeroepen door de Italiaanse bondscoach. Het nationale elftal van België staat momenteel derde in haar groep. Na de 2-0 nederlaag op bezoek bij Frankrijk eerder deze maand voert Italië de groep momenteel aan met zes punten uit twee wedstrijden. Israël is hekkensluiter in groep B.




Discussieer mee op de forums


Tags

dams matteo belgie frankrijk acterende bakayoko domenico hekkensluiter hoofdtoernooi israel jong juventus kader nations overgehevelde revelatie tedesco uitmaakt zuiderburen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 uur geleden
Constante speler en doet geen rare dingen. Meer vertrouwen in dan in Oppegard. Lekker laten staan en (nog meer) vertrouwen geven. Na herstel Dest prima back-up.
+2/-0

44 minuten geleden
Overgeheveld staat er, maar dat klopt niet. Matteo is nog steeds speler van Jong PSV. Wat mij betreft is het moment inmiddels wel daar om hem echt deel te laten uitmaken van PSV 1. Mocht het straks op zijn positie weer wat drukker worden, dan kan hij natuurlijk altijd nog zijn potjes in Jong spelen net zoals Land en Babadi, maar ik vind dat hij zijn plekje in de selectie inmiddels wel heeft verdiend.
+1/-0

41 minuten geleden
Dit is toch genieten, zowel voor hemzelf als voor ons. Ik hoop echt dat hij het er zo eentje is die gewoon blijkt mee te kunnen op niveau. Tot nu toe is hij dat in elk geval en als ik zijn teksten hoor zit het goed genoeg in het kopje om dat te blijven doen.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.820 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bergwijn bosz dams dest eredivisie evenepoel feyenoord flamingo giro ingecalculeerd juve juventus karsdorp keuring lozano ndala perisic peru rkc roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci