Transparent
Inloggen
Sluiten

Phoxy rent ASML halve marathon van Eindhoven

24 september 2024 16:17 - PSV
Foto: PSV Media

Phoxy rent ASML halve marathon van Eindhoven; image source: PSV Media

Phoxy gaat op 13 oktober deelnemen aan de Halve Marathon van Eindhoven. De mascotte van PSV rent de 21,1 kilometer om geld in te zamelen voor een belangrijk onderzoek van het KWF Kankerbestrijding naar een nieuw geneesmiddel tegen neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker. De volledige opbrengst van de sponsorloop gaat naar dit goede doel.

Neuroblastoom is een vorm van kanker die voornamelijk voorkomt bij kinderen tot zes jaar. In Nederland worden jaarlijks zo'n twintig tot vijfendertig kinderen gediagnosticeerd met de ziekte. Hoewel genezing in veel gevallen mogelijk is, blijft de ziekte voor anderen dodelijk.

"Er is grote behoefte aan nieuwe, doelgerichte behandelingen die zowel effectief als minder belastend zijn voor kinderen. Donaties en initiatieven zoals die van Phoxy zijn cruciaal om wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve behandelingen mogelijk te maken. Wij zijn Phoxy en PSV erg dankbaar dat ze zich op deze wijze voor ons inzetten," aldus Dorine Manson, directrice van het KWF Kankerfonds.

Met de halve marathon van Eindhoven wacht Phoxy dus zijn grootste uitdaging tot nog toe. De clubmascotte wordt gedurende de halve marathon goed gemonitord door een arts die hem gedurende zijn uitdaging door de straten van Eindhoven begeleid. Mensen kunnen Phoxy sponsoren door een donatie te doen via deze link.




Tags

phoxy marathon kinderen rent asml kwf neuroblastoom arts begeleid belastend clubmascotte directrice dodelijk donatie donaties dorine effectief gediagnosticeerd gemonitord geneesmiddel genezing kankerbestrijding kankerfonds kilometer kinderkanker manson mascotte nederland sponsoren sponsorloop straten vijfendertig wetenschappelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.819 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bergwijn bosz dams dest eredivisie evenepoel feyenoord flamingo giro ingecalculeerd juve juventus karsdorp keuring lozano ndala perisic peru rkc roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci