Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint dankzij twee goals van Pepi in Tilburg

28 september 2024 18:27
Foto: Pro Shots

PSV wint dankzij twee goals van Pepi in Tilburg; image source: Pro Shots

PSV heeft ook na de provinciale derby tegen Willem II in Tilburg nog altijd het volle pond. Daarvoor dankte de ploeg van Peter Bosz vooral Ricardo Pepi. De spits, die vandaag aanvoerder Luuk de Jong mocht vervangen in de voorhoede, stelde in de eerste helft aanvankelijk nog teleur door nauwelijks in het spel voor te komen. Na rust betaalde hij het vertrouwen van de trainer toch terug. Vier minuten na rust kopte hij een vrije trap van Joey Veerman tegen de touwen, een kwartier later zette hij zijn voet tegen een lage voorzet van invaller Rick Karsdorp.

PSV had vanmiddag veel moeite om de Tilburgse defensie te passeren maar slaagde daar desalniettemin dus twee keer in. Willem II zette daar weinig tegenover, in de eerste helft was er een grote mogelijkheid van Kyan Vaesen, die even daarvoor wel een overtreding maakte op Ryan Flamingo en daardoor teruggefloten. Zijn kopbal werd overigens ook gekeerd door Walter Benitez, dus een doelpunt had het sowieso niet opgeleverd voor de promovendus. En dus werd ook de zevende competitiewedstrijd van dit nieuwe Eredivisieseizoen een prooi voor de ploeg van Peter Bosz, die daarmee nog altijd soeverein bovenaan staat in de Nederlandse competitie.

Dinsdag wacht het duel met Sporting Clube de Portugal in het eigen Philips Stadion. Daar gaat PSV op jacht naar een beter resultaat dan dat er twee weken terug op bezoek bij Juventus in Turijn werd behaald. Er leek even sprake van een blessure bij sterspeler Gyökeres, de spits moest zich noodgedwongen laten vervangen in de competitiewedstrijd van Sporting gisteren, maar dat lijkt vooral uit voorzorg te zijn gebeurd. Joey Veerman lijkt de wedstrijd tegen Sporting wel te moeten missen. De middenvelder en sterkhouder van PSV moest zich halverwege de tweede helft laten vervangen met ogenschijnlijk een stevige liesblessure. Veerman moest zich dus noodgedwongen laten vervangen door Isaac Babadi.

Daarnaast stond de wedstrijd vanmiddag tegen Willem II ook nog in het teken van nieuwkomer Ivan Perišić, die in Tilburg vandaag zijn debuut mocht maken voor PSV. De Kroatisch international startte in de basis en deed dat zeer verdienstelijk. Hij was halverwege de eerste helft ook direct dichtbij zijn eerste doelpunt voor PSV, zijn schot ging rakelings voorlangs het doel van Willem II-doelman Didillon.




Discussieer mee op de forums


Tags

tilburg pepi sporting veerman bosz joey noodgedwongen babadi benitez clube dankte derby didillon eredivisieseizoen flamingo gyokeres isaac ivan jong juventus karsdorp kyan liesblessure nieuwkomer passeren perisic portugal promovendus prooi provinciale rakelings slaagde soeverein sterkhouder teruggefloten turijn vaesen voorhoede voorlangs voorzorg walter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bergwijn bosz bot dams dest eredivisie feyenoord flamingo ingecalculeerd ingeslagen juve juventus karsdorp keuring lozano ndala perisic peru rkc roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci