Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Ricardo Pepi verdiende zijn basisplaats vandaag"

28 september 2024 19:32
Foto: Pro Shots

Bosz: "Ricardo Pepi verdiende zijn basisplaats vandaag"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 0-2 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Willem II vanmiddag verscheen Peter Bosz na afloop op de persconferentie om samen met het aanwezige journaille terug te blikken en ging daarbij direct in op de vraag of hij net zo enthousiast was over het vertoonde spel ten opzichte van de trainingen de afgelopen week:"Nee, niet gezien vandaag. Ik vind dat Ryan het goed verwoord heeft zojuist. Je moet niet vergeten dat we nu voor de tweede keer achter elkaar tegen een ploeg spelen die de ruimtes en het veld heel compact hielden. Je moet wel alert zijn op de counters, die kregen ze na dertig seconden al waar ze uit hadden kunnen scoren. Ze namen weinig initiatief dus ze hielden ons vooral tegen. Dan was het niet voldoende vandaag hoe we daar doorheen wisten te voetballen. Dat moet beter. Een aantal dingen zijn wel verklaarbaar, maar dat neemt niet weg dat ik zeker weet dat we het beter hadden kunnen en moeten doen."

Over de reservebeurt van Luuk de Jong en dus de basisplaats van Ricardo Pepi vandaag:"Ik vond dat Ricardo het verdiende om vandaag te spelen en ik vond ook dat hij het vandaag eens moest laten zien. Dat heeft hij gedaan gelukkig. Ik heb dat uiteraard eergisteren al met Luuk de Jong besproken, vorig jaar hield hij me er van af om hem uit de basis te halen, omdat hij toen verwees naar de verloren wedstrijden van het seizoen ervoor. Nu lukte het hem niet me er vanaf te praten, vooral omdat ik echt vond dat Ricardo het verdiende om te spelen vandaag. Het is een goede speler, hij heeft gewoon de pech dat hij een fenomeen voor zich heeft staan. Luuk die scoort, assists geeft, aanvoerder van de ploeg is en ook nog eens topfit. Die pech heeft Ricardo. Luuk speelde vorig jaar alles en wil het liefste alles spelen. Maar vandaag was het juiste moment om Ricardo de kans te geven en Luuk de Jong rust te geven, ook gelet op onze Champions League-wedstrijd aanstaande dinsdag tegen Sporting."

Over Noa Lang, die vandaag opnieuw als invaller binnen de lijnen kwam en met de gehele tweede helft in ieder geval weer meer minuten in de benen heeft:"Je weet welk hoog niveau Noa Lang aan kan tikken als speler, dat hebben we vorig jaar ook gezien. Ik hoop dat het iedere keer dat hij minuten maakt steeds een beetje beter wordt. Hij weet precies waar we mee bezig zijn als club met hem als speler, hij weet hoe het zit en heeft daar ook geen enkele moeite mee. Ismael is ook langzaamaan weer naar negentig minuten voetbal aan het groeien."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz jong pepi blikken compact counters eergisteren ismael journaille reservebeurt seconden sporting topfit verklaarbaar verwees verwoord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot crockett dams dest doorontwikkelt eredivisie evenepoel feyenoord flamingo ihattaren ingecalculeerd ingeslagen juve juventus karsdorp lozano perisic rkc roglic schouten stephanpsv tillman vaio veerman vuelta yonci