Transparent
Inloggen
Sluiten

Schouten: "Geen makkelijke middag"

28 september 2024 21:41
Foto: Pro Shots

Schouten: "Geen makkelijke middag"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 0-2 gewonnen wedstrijd verscheen Jerdy Schouten voor de camera's van ESPN om terug te blikken op zijn wedstrijd:"Je kunt niet zeggen dat het een gemakkelijke middag is als je zo laat in de wedstrijd pas op voorsprong komt. Natuurlijk hadden we veel meer de bal, maar we creëerden in het begin niet heel veel en zij kwamen er een paar keer gevaarlijk uit dus het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Ik denk wel dat we gewoon domineerden aan de bal maar we kwamen nauwelijks tot kansen. Dat gebeurt soms, want zij gingen met z'n allen achter de bal staan. Dan is het een kwestie van tijd dat we ze kapotspelen, dat ze moe worden en dan komen die kansen vanzelf wel."

"Nou, ja, je voelt dat je veel aan de bal bent. Die goal moet wel vallen doordat je je best doet, het is niet dat we denken dat hij wel valt. Daar moet je wel voor zorgen, dat hij valt natuurlijk. Dat hebben we gewoon gedaan. Wanneer we gaan sprankelen? Wanneer het moet, denk ik. Als je het mij vraagt, als we vierendertig wedstrijden zo spelen en met 2-0 winnen dan teken ik daar ook voor. Als je ongeslagen kampioen wordt kan iedereen wat zeggen, maar ik denk ook dat er vandaag wat goede aanvallen tussen zitten en dat het niet altijd sprankelend is, dat kan haast ook niet. We kunnen heel veel beter doen, maar er gaan steeds meer teams zich ingraven tegen ons. Dan ligt slordig balverlies heel erg op de loer doordat je te snel die beslissende bal wil geven en dat gebeurt vaak bij ons. Ik denk dat we daar nog iets rustiger in moeten gaan worden."

"Mentaal voorbereiden op de Champions League? Het wordt niet onze eerste wedstrijd in dat toernooi. We weten allemaal wat ons te wachten staat en dat dit een hele andere wedstrijd gaat worden. Zij zullen niet gaan spelen als dat Willem II doet. Zij willen waarschijnlijk ook dominant zijn en het spel naar zich toe trekken dus dan krijg je een hele andere wedstrijd."




Tags

schouten balverlies blikken creeerden dominant domineerden espn haast ingraven jerdy kapotspelen kwestie loer moe sprankelen sprankelend vierendertig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot dams eredivisie feyenoord flamingo getracked gezapig hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten stephanpsv tillman vaio veerman yonci