Transparent
Inloggen
Sluiten

Valckx: "Sporting favoriet morgen"

30 september 2024 12:36 - Record
Foto: Pro Shots

Valckx: "Sporting favoriet morgen"; image source: Pro Shots

Voormalig PSV-speler Stan Valckx heeft in gesprek met het Portugese medium Record vooruitgeblikt op de wedstrijd tussen PSV en Sporting Clube de Portugal van morgenavond. "PSV en Sporting zijn de grootste clubs waarvoor ik in mijn carrière heb gespeeld. Ik was dus erg enthousiast toen ze bij de loting aan elkaar werden gekoppeld. Helaas spelen ze vanaf dit seizoen maar één keer tegen elkaar, anders was ik ook zeker even teruggegaan naar Estádio Jose Alvalade in Lissabon."

"Zowel bij PSV als bij Sporting heb ik een hele mooie tijd gehad. Ik heb helaas alleen nooit een prijs kunnen winnen met Sporting. Ik vind het mooi dat ze de laatste jaren weer goed bezig zijn. Ik ben erg onder de indruk van het werk van trainer Rúben Amorim en directeur Hugo Viana. Ik volg de club nog altijd met veel plezier want ze spelen ontzettend attractief voetbal momenteel", aldus Valckx, die in de periode tussen 1992 en 1994 actief was voor de club uit Lissabon.

Ook ging de voormalig verdediger van PSV in op de favorietenrol voor morgen:"Sporting is voor mij de favoriet morgen, vooral omdat PSV verdedigend niet heel sterk is. Gyökeres is ontzettend goed bezig, hij is een echte doelpuntenmachine; daar gaat PSV het heel erg lastig mee krijgen morgen. Als directeur van VVV Venlo heb ik destijds nog geprobeerd hem te huren van Brighton & Hove Albion, helaas lukte dat niet.

Ook mandekker Ousmane Diomande verdient zijn aandacht:"Ik ben onder de indruk van zijn spel. Ook Zeno Debast is ook een verdediger met heel veel potentie. Hij moet alleen nog wel werken aan zijn een-tegen-een-duels." Valckx zelf hoopt morgen in Eindhoven in ieder geval even bij te kunnen praten met de training van Sporting: "Het zou leuk zijn om samen een kop koffie te drinken morgen."




Tags

sporting valckx lissabon albion alvalade amorim attractief brighton clube debast diomande estadio favorietenrol gyokeres hove jose mandekker ousmane portugal ruben teruggegaan viana vooruitgeblikt vvv zeno

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 uur geleden
Niet eens met Valckx. Vind het meer een 50/50 wedstrijd die beslist gaat worden op details en spelhervattingen. Ook een beetje geluk (bal binnenkant - buitenkant paal) kan beslissend zijn. Jammer dat Veereman waarschijnlijk niet en Perisic zeker niet kunnen spelen. Hoe meer variatie PSV heeft hoe beter. Mocht je deze verliezen zal overwinteren nu al een moeilijk (niet onmogelijk) verhaal worden.
+1/-0

2 uur geleden
Ik vrees ook dat Sporting en PSG een maatje te groot zijn. Dat is wel k*t want dan sta je met nul uit drie onderaan.
Daarna hebben we nog vier wedstrijden om punten te pakken. Liverpool verlies je ook tenzij die al zeker bij de eerste acht eindigen en met een fantasieelftal spelen.
Wordt nog een hele klus maar biet onmogelijk.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.823 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot crockett dams dest eredivisie feyenoord flamingo ihattaren ingecalculeerd ingeslagen juve juventus karsdorp lozano perisic peru rkc roglic schouten stephanpsv tillman uefa vaio veerman vuelta yonci