Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "We moeten met de intensiteit van vorig seizoen spelen"

30 september 2024 14:15
Foto: Noël van de Laar

Bosz: "We moeten met de intensiteit van vorig seizoen spelen"; image source: Noël van de Laar

Voorafgaand aan de kraker in de Champions League stonden Mauro Junior en ook trainer Peter Bosz het aanwezige journaille te woord in de Ronaldozaal van het Philips Stadion:"Ik denk niet dat Joey Veerman het gaat halen morgen mee te doen. Ik ga zo naar de Herdgang en dan kijken we verder maar ik verwacht dat Joey er niet bij kan zijn. Ik had hem er graag bij gehad, want ik vind hem een hele goede speler. Maar dan moet hij wel fit zijn. Ik weet het nu nog niet, maar ik denk dat hij er niet bij kan zijn morgen. Je zag vorig seizoen dat de jongens die vanaf de bank kwamen het heel erg goed deden. Dit seizoen is dat iets lastiger maar we hebben meer dan elf goede spelers."

Over de jonge succestrainer van Sporting:"Wat Sporting in mijn ogen vooral heel goed maakt is de trainer, die er inmiddels vier of vijf jaar zit. Ik heb hem al eens getroffen met Olympique Lyonnais, toen hij er nog maar net zat. Wij zijn toen compleet weggeblazen. Hij heeft intussen ook nog eens betere spelers gekregen. Hij heeft hele goede prestaties neergezet met Sporting. We zijn beide trainers die graag aanvallend willen voetballen, we hebben allebei hele leuke spelers, dus het gaat wel een hele mooie wedstrijd worden morgen. Zij hebben de kwaliteiten om hoog druk te zetten en supersnel om te schakelen, op iedere plek van het veld. Dit gaat een wedstrijd worden met een behoorlijke intensiteit, verwacht ik."

Hoe reageerde aanvoerder Luuk de Jong op zijn wisselbeurt afgelopen weekend tegen Willem II:"Wat Luuk de Jong vond van zijn reservebeurt? Dat kun je beter aan hem zelf vragen. Vorig jaar hebben we al regelmatig discussies gehad met Luuk en toen koos ik ervoor hem in de basis te houden. Maar je moet ook je ogen niet sluiten voor het alternatief. Dat wisten we natuurlijk al, want iedere keer dat Pepi erin kwam, leverde hij gewoon. Ook nu hij van de start mocht beginnen heeft hij weer twee goals gemaakt en dus geleverd. Of Luuk morgen weer in de basis staat? Dat weet ik nu oprecht nog niet, dat zien jullie morgen."

Over de verschillen in benadering tussen Juventus en Sporting:"We moeten zelf vooral een hoger niveau halen dan tegen Juventus. Kwalitatief is de tegenstander ook morgen weer erg goed. We moeten dus weer de intensiteit leveren die we vorig jaar leverden. Dat is ons tot nu toe dit seizoen nog niet gelukt, maar dat is essentieel willen we morgen ook een goed resultaat halen."

Over het verschil tussen de Portugese en Nederlandse competitie, twee competities die elkaar op de coëfficientenlijst nauw bij elkaar staan:"De Portugese en Nederlandse competitie zijn goed te vergelijken. Ook Portugal heeft een traditionele top drie met soms een uitschieter van bijvoorbeeld een Braga erbij, zoals bij ons AZ of FC Twente er soms tussen komen. Ik denk niet dat onze competities elkaar veel ontlopen."

Over de sterkst mogelijke opstelling, met diverse spelers terugkomend van een blessure:"Je kijkt gewoon waar een speler vandaan komt en hoe we hem zo snel mogelijk klaarstomen om weer negentig minuten te maken. Dat is altijd een spanningsveld. We spelen thuis en moeten winnen dus dan willen we ook in de sterkst mogelijke opstelling spelen. Als je kijkt naar de wedstrijd tegen Willem II, daar zitten maar twee dagen effectief tussen voor we het op gaan nemen tegen Sporting. Er zijn zoveel moeilijkheden en factoren waar je rekening mee dient te houden."

Over supersub Ismael Saibari en of de middenvelder niet sterker is vanaf de bank dan wanneer hij in de basis start:"Ik snap het, maar het klopt en het tekent zijn mentaliteit. Dat als hij niet in de basis staat, hij dus goed in staat is om in te vallen. Als hij beter is dan de speler op zijn positie zal hij altijd spelen. Een verse kracht die wat minder krachtig is, kan ook het verschil maken en ook daarin is het weer afhankelijk van wat een wedstrijd vraagt."

Over de druk bij PSV, na de eerste wedstrijd verloren te hebben tegen Juventus en nu thuis te mogen spelen tegen Sporting:"Bij PSV staat er altijd druk op. Je mag hier niet winnen, je moet hier winnen. Zeker thuis in de Champions League moet er gewoon gewonnen worden. Die druk leggen we onszelf wel op, dat we morgen sowieso een resultaat moeten halen."

Over Bakayoko, die de laatste weken onder vuur ligt in zowel de Belgische als Nederlandse media:"Het feit dat hij nu kritiek krijgt is logisch, omdat als zo'n jonge jongen voor het eerst meedoet... Wow, hij is pas negentien of achttien jaar en laat dat al zien. Dus iedereen prijst hem dan de hemel in. Tot hij op een gegeven moment een jaar verder is en dan zien mensen ook dat hij nog heel veel moet leren. Wat ook normaal is voor een jongen op die leeftijd. Dan komt er kritiek en daar moet een speler van leren. Dit is een jongen die vorig jaar in het elftal kwam en vrijwel alles speelde. Fysiek ongelofelijk sterk, nooit een training gemist. Hij hield het altijd vol, ook als hij negentig minuten moest spelen. Maar goed, nu krijg je af en toe wat kritiek. Hij is absoluut niet in de war, want het is een jongen met ontzettend veel zelfvertrouwen. Maar het is nu aan hem om te werken aan de kritische punten. Hij heeft wat de pech gehad dat hij in de tweede seizoenshelft afgelopen jaar nauwelijks concurrentie had. Noa Lang was geblesseerd en zijn directe concurrent Yorbe Vertessen vertrok in de winterstop naar 1.FC Union Berlin. Met bal moet hij zijn tegenstanders sneller opzoeken en sneller de voorzet geven. Maar ook tegen de bal zal hij positioneel beter moeten staan zodat tegenstanders er niet zomaar over heen kunnen lopen."

Over de coëfficiëntenranglijst en strijd tussen Portugal en Nederland:"Ik ben wel een cijferfreak dus ik vind dat wel interessant en leuk. Als je heel eerlijk bent, door meer Champions League-plaatsen kun je ook minder punten halen voor de coefficientenranglijst. Nederland heeft de afgelopen jaren veel punten gehaald door het succes van Feyenoord in de UEFA Conference League, maar het is een eeuwige rivaliteit en dat is gewoon heel leuk en interessant om te volgen."




Discussieer mee op de forums


Tags

sporting intensiteit bosz juventus coefficientenranglijst joey jong nederland portugal sterkst bakayoko berlin braga cijferfreak coefficientenlijst conference eeuwige effectief essentieel feyenoord hemel herdgang ismael journaille kraker kwalitatief lyonnais mauro moeilijkheden pepi positioneel prijst reservebeurt rivaliteit ronaldozaal saibari spanningsveld succestrainer supersnel supersub terugkomend twente uefa uitschieter union veerman vertessen vuur weggeblazen wisselbeurt wow

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot crockett dams dest eredivisie feyenoord flamingo getracked ihattaren ingecalculeerd ingeslagen juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten stephanpsv tillman vaio veerman vuelta yonci