Transparent
Inloggen
Sluiten

Mauro Junior: "We spelen altijd om te winnen"

30 september 2024 14:18
Foto: Noël van de Laar

Mauro Junior: "We spelen altijd om te winnen"; image source: Noël van de Laar

Voorafgaand aan de Champions League kraker tussen de twee nog enige foutloze ploegen in de top tien competities van Europa, verscheen Mauro Junior in de Ronaldozaal van het Philips Stadion om samen met het aanwezige journaille vooruit te blikken op de wedstrijd van morgen:"Het wordt een hele interessante maar ook zware wedstrijd. Ik heb er onwijs veel zin in en kijk er enorm naar uit. We hebben Sporting het afgelopen seizoen gevolgd en gezien dat ze net als ons een geweldig seizoen achter de rug hebben. We verwachten een mooie wedstrijd, we hebben veel goede spelers dus ben er van overtuigd dat we een goed resultaat neer gaan zetten. Elk team heeft veel specifieke kwaliteiten in de Champions League. Ja, natuurlijk gaan we het veld op om de wedstrijd te winnen. Er is geen hele grote druk, maar we gaan altijd het veld op om te winnen. Dat is altijd ons doel."

Over zijn voorkeurspositie:"Ik vind het leuk om te spelen. Als de trainer me nodig heeft als links of als rechtsback ben ik er klaar voor. Ik ben blij weer minuten te maken, weer fit te zijn. Ik vind het leuk om als back te spelen, onder Roger Schmidt speelde ik mijn beste wedstrijden als rechtsback. Maar ik kan ook op zes, zeven of acht. Maar ik heb wel een voorkeur voor de posities op de back. Ik denk dat we veel kwaliteit hebben in ons team. We hebben veel individuele, goede spelers. We helpen elkaar als team en dat is onze grootste kwaliteit."

Over zijn vele blessures van de laatste jaren:"Het is heel zwaar om vaak geblesseerd te zijn. Maar het is het risico dat we lopen als voetballer zijnde. Ik heb die blessures gehad maar het belangrijkste is dat ik me nu goed en fit voel en dat ik weer wedstrijden kan spelen. Ik denk dat het fysiek en mentaal wel zwaar is, hoewel ik wel altijd vrolijk en positief ben ingesteld. Ik weet de reden niet dat ik zo vaak geblesseerd ben geweest, maar ik vertrouw mijn lichaam en voel me nu echt weer topfit."

Hoe hij probeert nieuwe blessures te voorkomen: "Ja, ik heb veel individueel getraind in de fitness. Ik voelde me altijd goed, ik heb nooit echt ernstige blessures gehad voorheen. Maar ik ben continu individueel aan het trainen om te zorgen voor verbetering."

Over zijn toekomst en aflopende contract in Eindhoven:"Nee, er is nog geen duidelijkheid over mijn toekomst. Mijn contract loopt na dit seizoen af en we voeren wel gesprekken over mijn contractverlenging maar ik kan nog niks zeggen of ik hier ga blijven. Ik ben wel heel gelukkig hier en zou graag blijven maar kan er nu nog niks over zeggen. De trainer geeft me veel vertrouwen en ik ben blij om hard te werken aan mijn kansen bij PSV. Ook buiten het veld voel ik het vertrouwen en de steun vanuit de club dus ik voel me wel gewaardeerd hier."

Over de Nederlandse taal:"Ik versta heel veel en probeer het ook zoveel mogelijk te spreken. Ik ben hier inmiddels acht jaar maar de Nederlandse taal is echt heel moeilijk om onder de knie te krijgen. Nederlands is echt een hele moeilijke taal voor ons Brazilianen. Of ik nog overweeg om me te laten naturaliseren om in de toekomst het Nederlands Elftal te mogen vertegenwoordigen? Haha, daar sta ik zeker en altijd voor open, maar daarvoor moet ik eerst een Nederlands paspoort krijgen en om daarvoor in aanmerking te krijgen moet mijn Nederlands echt nog wel wat beter worden."




Tags

mauro blikken fitness foutloze journaille kraker naturaliseren onwijs overweeg paspoort roger ronaldozaal schmidt sporting topfit versta vertrouw voorkeurspositie vrolijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.819 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot crockett dams dest eredivisie feyenoord flamingo getracked ihattaren ingecalculeerd ingeslagen juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten stephanpsv tillman vaio veerman vuelta yonci