Jong PSV verliest thuis ook van Helmond Sport

30 september 2024 20:19

Jong PSV verliest thuis ook van Helmond Sport; image source: Pro Shots

Jong PSV is er vanavond opnieuw niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Op De Herdgang was Helmond Sport met 1-3 te sterk vanavond, nadat de bezoekers al na een kwartier op 0-3 waren gekomen. Ruim tien minuten na rust kwam Jong PSV nog wel terug tot 1-3 maar verder kwam de ploeg van Alfons Groenendijk niet vanavond.

Nadat er in de eerste helft al vuurwerk werd gegooid vanuit het uitvak, met daarin zo'n tweehonderd Helmond Sport-supporters, gebeurde dat kort voor het einde van de wedstrijd nog eens. Reden genoeg voor arbiter Martijn Vos om de wedstrijd stil te leggen en de kleedkamers op te zoeken. Nadat de gooier van het vuurwerk uit het uitvak werd gehaald, kon het spel na een kleine tien minuten weer hervat worden. Gescoord werd er echter niet meer.

Bryan van Hove, Redouane Halhal, Jonas Scholz, Amir Absalem
Alen Dizdarevic, Axl van Himbeeck, Mohamed Mallahi, Theo Golliard, Lennerd Daneels
Antony van den Hurk

PSV begon op drie plekken gewijzigd aan de tweede helft. Na de bliksemstart van Helmond Sport waarbij de bezoekers binnen het kwartier op 0-3 kwamen, leek het duel richting de rust wat te zijn gestagneerd. Desalniettemin zag trainer Fons Groenendijk genoeg reden om drie frisse krachten in te brengen. Zo bleven Jordy Bawuah, Raf van de Riet en Joel Ndala achter in de kleedkamer. Ze werden vervangen door Dantaye Gilbert, Tim van den Heuvel en Marcus Younis.

Laatstgenoemde zette het enige wapenfeit namens Jong PSV op het scorebord door op sublieme wijze hard in de kruising af te werken. Het mooiste doelpunt van de avond levert helaas geen punten op voor de ploeg van trainer Alfons Groenendijk, de drie punten gaan met de bezoekers mee naar Helmond.

Door de nederlaag vanavond staat Jong PSV nog altijd op elf punten uit inmiddels acht wedstrijden. Doordat FC Dordrecht vanavond op trainingscomplex De Toekomst won van Jong Ajax, klimt die ploeg over Jong PSV heen doordat het team op twaalf punten is gekomen vanavond. Helmond Sport stond voorafgaand aan de wedstrijd vanavond op veertien punten en komen door de overwinning op een met Excelsior en FC Den Bosch gedeelde eerste plaats. De Helmonders hebben wel een iets slechter doelsaldo dan de andere twee ploegen, maar maakt dus nog alle kans op de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong PSV hervat de competitie aanstaande vrijdag met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht waarin het team van Alfons Groenendijk dus weer over de Dordrechters heen kunnen springen als ze daar weten te winnen.