Transparent
Inloggen
Sluiten

Historische balans PSV tegen Sparta

4 oktober 2024 14:29
Foto: Pro Shots

Historische balans PSV tegen Sparta; image source: Pro Shots

Morgen staat met tegenstander Sparta Rotterdam de tegenstander van de kampioenswedstrijd van het afgelopen seizoen weer tegenover PSV in het Philips Stadion. In mei eindigde het onderlinge treffen nog in een 4-2 overwinning voor PSV, die zich daarna liet kronen tot nieuwe landskampioen van de Nederlandse Eredivisie, waar het bij de rust nog 2-2 stond. Door goals van Olivier Boscagli en Jordan Teze trok PSV de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe.

Het wordt de eenenzestigste keer dat PSV tegenover Sparta staat in een Eredivisieduel in het Philips Stadion. Van de voorgaande zestig duels won PSV er drieënveertig, eindigde het negen keer in een gelijkspel terwijl Sparta acht keer de drie punten mee terug naar Rotterdam wist te nemen. PSV heeft daarbij een positief doelsaldo van achtentachtig goals, de Eindhovenaren scoorden al honderdvierenveertig goals tegen de Rotterdammers, terwijl Sparta zesenvijftig keer het net wist te vinden in het Philips Stadion.

De grootste thuisoverwinning boekte PSV in seizoen 1989/1990, toen het Sparta met liefst 9-1 naar huis stuurde, terwijl in 1967/1968 PSV met 1-5 verloor van de Rotterdammers.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta achtentachtig boscagli drieenveertig eenenzestigste eredivisie eredivisieduel honderdvierenveertig jordan kampioenswedstrijd kronen teze thuisoverwinning zesenvijftig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot dams eredivisie evenepoel feyenoord flamingo getracked giro hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten tillman vaio veerman