Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Morgen moeten we bevestigen wat we dinsdag lieten zien"

4 oktober 2024 14:30
Foto: Noël van de Laar

Bosz: "Morgen moeten we bevestigen wat we dinsdag lieten zien"; image source: Noël van de Laar

Vanmiddag stond weer het traditionele perspraatje op De Herdgang op het programma, waarbij Peter Bosz vooruitblikte op de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam morgenavond. Uiteraard ging het daarbij direct over Jerdy Schouten, van wie vanochtend bekend werd dat hij afhaakte voor de selectie van het Nederlands Elftal, die het de komende week in de UEFA Nations League op gaat nemen in en tegen Hongarije en Duitsland:"Schouten is niet fit genoeg uit de wedstrijd gekomen. Het is meer zijn algemene vermoeidheid waar hij mee kampt. En daardoor is hij niet fris en fit genoeg om te spelen morgen. Dat is in overleg met mij gegaan. Ik heb gisteren met hem gezeten, ondanks dat hij gisteren niet getraind had voelde hij zich absoluut niet goed genoeg. Als hij bij ons afzegt, is het logisch dat hij het Nederlands Elftal ook afzegt. Of hij morgen wel mee zou spelen als het de Champions League-finale zou zijn? Die vraag kan en wil ik niet beantwoorden, want die slaat nergens op. Er is immers geen Champions League-finale morgen. Je wil dat geen enkele speler geblesseerd raakt, maar iedere goede voetballer wil je er graag bij hebben. Wie de hoofdkandidaat is om Jerdy te vervangen morgen? Dat zien jullie morgen."

Zijn er naast Jerdy Schouten nog andere blessuregevallen of is verder iedereen inzetbaar morgen?"Met de rest van de groep zit het qua fitheid volgens mij wel goed, met uitzondering van de reeds geblesseerde jongens natuurlijk. De manier waarop we gespeeld hebben heeft een gigantische boost gegeven aan de selectie. Ik kan wel telkens roepen dat het er inzit omdat we dat vorig jaar zo vaak gezien hebben, maar nu hebben we dat ook bevestigd en nu is het zaak dat morgen ook weer te laten zien. Je wil dat geen enkele speler. Het maakt me niet uit of jullie me geloven maar ben wel blij dat mijn team het weer heeft laten zien nu. Het zou geweldig zijn als we het morgen ook weer kunnen gaan brengen en om eerlijk te zijn ga ik daar wel vanuit."

Over de rechtszaak rondom Lassana Diarra, waarin de rechter vandaag heeft aangegeven dat contracten en transfers in strijd zijn met de wetgeving van de Europese Unie, wat op een modern Bosman-arrest lijkt uit te draaien:"Het is wel echt een thema, maar ik ben niet goed genoeg op de hoogte om in te schatten wat de gevolgen gaan zijn van deze uitspraak. Ik stam nog uit het tijdperk dat mijn contract afliep en de club nog steeds geld kon krijgen voor mijn transfer. Als je ziet wat voor verandering het Bosman-arrest met zich mee heeft gebracht. Als dit allemaal doorgaat heeft Diarra weer een en ander in gang gezet."

Peter Bosz over het gebrek aan speeltijd voor Talent van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie van het afgelopen seizoen:"We hebben op de positie van Tygo Land geweldige spelers. We hebben drie posities op het middenveld waarvan Tygo maar voor twee plekken in aanmerking komt, de zes en de acht. Middenvelders laat je doorgaans wel de volledige wedstrijd staan, dus het gebrek aan speeltijd, zesentwintig minuten in het eerste, ligt vooral daaraan."

Over de samenwerking met de technische staf van Jong PSV en het inzetten van spelers die ook in aanmerking komen voor het eerste elftal:"Ik wil spelers graag vaak op een bepaalde positie zien, dat geven we gewoon door en de samenwerking met de staf van Jong PSV is wat dat betreft erg goed."

Of we meer van Adamo Nagalo gaan zien dit weekend:"Nagalo gaat naar Burkina Faso, hij is natuurlijk heel laat gekomen, net voor het sluiten van de window. Dan zit je al midden in de competities en ga je minder experimenteren. Dus hem echt in wedstrijden zien is nog niet echt gelukt. Maar hij maakt een ontzettend goede indruk op de trainingen. Hij had natuurlijk ook wat pech dat hij een terugval had met zijn schouder. Hij heeft vier jaar lang op de linkerkant in de centrale defensie gestaan, dus hij kan op beide posities uit de voeten."

Of er een veranderde sfeer in de groep merkbaar was na de wedstrijd tegen Sporting deze week:"We moeten dat niet overdrijven. We waren een dag na de wedstrijd vrij en hebben gisteren weer voor het eerst getraind. De groep baalde nog wel van het resultaat, want er had meer in gezeten. Na die wedstrijd, bij mij overheerste de manier van ons voetballen. Dat we de mensen hebben vermaakt, dat we dominant hebben gespeeld, dat we een hele goede ploeg eigenlijk de hele wedstrijd op hun eigen helft hebben gehouden. Het laatste kwartier werd het wat opener en daardoor hadden we ook minder de controle op het veld, dat maakte de tegengoal ook wel logisch. Ik ben heel benieuwd hoe we het morgen weer gaan doen, dan moeten we ons niveau van afgelopen dinsdag weer bevestigen."

Peter Bosz over het gebrek aan PSV-internationals in de Oranje-selectie: "Ik ben blij dat ze hier blijven. Voor wat betreft Jerdy, dat is puur en alleen fysiek ongemak. Ik zit toch nooit lekker bij die wedstrijden waar mijn spelers in actie komen. Voor Oranje geldt nu twee uitwedstrijden, dus ook weer het reizen. Maar ook de jongens die in Amerika of Zuid-Amerika spelen. Die spelen vaak in de nacht en die zie ik dan op vrijdagmiddag pas terug op de club. Het moet wel beter georganiseerd worden door de UEFA en de FIFA. "

Wat verwacht Peter Bosz van de wedstrijd morgenavond tegen Sparta, dat in uitwedstrijden nog ongeslagen is dit seizoen:"Veel hetzelfde, zelfde staf, alleen in de defensie wat wijzigingen. We hebben het vorig jaar met name in de kampioenswedstrijd ontzettend lastig gehad tegen Sparta, vooral in de eerste helft. Dat had natuurlijk misschien ook wel wat te maken met spanning bij onze selectie omdat we kampioen konden worden, maar Sparta maakte het ons die wedstrijd echt ontzettend lastig. We zullen morgen op ons best moeten zijn om weer een goed resultaat te halen."




Tags

bosz jerdy sparta schouten afzegt amerika arrest bosman diarra jong nagalo oranje tygo uefa adamo afhaakte baalde beantwoorden blessuregevallen burkina dominant duitsland eredivisie faso fifa fitheid gigantische herdgang hongarije hoofdkandidaat kampioenswedstrijd lassana merkbaar modern nations ongemak overdrijven overheerste perspraatje rechtszaak schatten schouder sporting stam terugval thema tijdperk unie vooruitblikte wetgeving window zesentwintig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.820 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot dams eredivisie evenepoel feyenoord flamingo getracked giro hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten stephanpsv tillman vaio veerman