Transparent
Inloggen
Sluiten

Dams uitgeroepen tot Talent van de Maand

4 oktober 2024 19:11 - ESPN
Foto: Pro Shots

Dams uitgeroepen tot Talent van de Maand; image source: Pro Shots

Matteo Dams is door ESPN uitgeroepen tot Talent van de Maand September. Het talent dat deze zomer aansloot op het trainingskamp van PSV in Klosterpforte heeft dus niet alleen de technische staf van de club overtuigd met zijn spel, ook de kenners van ESPN erkennen de ontwikkeling van de Belgische verdediger.



De verdediger blikte tegenover Fresia Cousiño Arias van ESPN terug op de voorbije weken, waarin hij niet alleen zijn debuut voor PSV mocht maken in de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord, maar zich vervolgens ook ontwikkelde tot basislinksback in de ploeg van Peter Bosz. Inmiddels heeft hij ook zijn tweede Champions League-wedstrijd op zijn naam en daar voegt hij nu dus de prijs als Talent van de Maand aan toe, als nieuw hoogtepunt in zijn stormachtige ontwikkeling. "Ik besef nog niet helemaal nu Champions League-wedstrijden te spelen, maar ik heb ook geen tijd om er bij stil te staan, want de volgende grote wedstrijd komt er al aan. "



Hoewel Matteo Dams onderdeel uitmaakte van de voorselectie van het Belgische nationale elftal voor de aankomende UEFA Nations League-wedstrijden, heeft bondscoach Domenico Tedesco het talent van PSV af laten vallen voor de definitieve selectie. Ook Gill Swerts, bondscoach van België onder 21, heeft de Belgische verdediger niet opgeroepen. Feit is wel dat de Belg op de radar staat bij de KBVB en gelet op de ontwikkeling die hij de afgelopen maanden heeft doorgemaakt lijkt zijn debuut als Rode Duivel slechts een kwestie van tijd.




Tags

dams espn matteo aansloot belgie domenico duivel erkennen gill kbvb kenners klosterpforte kwestie nations radar swerts tedesco trainingskamp uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 uur geleden
Mooie erkenning voor wat het waard is.

En nou op deze voet(en) doorgaan.
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot dams eredivisie evenepoel feyenoord flamingo getracked giro hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten stephanpsv tillman vaio veerman