Transparent
Inloggen
Sluiten

Tienkoppig Jong PSV ten onder bij FC Dordrecht

4 oktober 2024 21:49
Foto: Pro Shots

Tienkoppig Jong PSV ten onder bij FC Dordrecht; image source: Pro Shots

Jong PSV is er vanavond niet in geslaagd zich te herpakken van de 1-3 thuisnederlaag tegen Helmond Sport van afgelopen maandag. In Dordrecht kreeg Niek Schiks al na een kwartier voetballen een rode kaart, nadat hij noodgedwongen ver uit zijn goal moest komen na een te korte terugspeelbal van Raf van de Riet. Doordat de doelman aan de noodrem trok en daarmee een doorgebroken speler het scoren verhinderde, kon de scheidsrechter niet anders dan de keeper van het veld te sturen. De veroorzaker van de rode kaart Raf van de Riet moest het direct ontgelden want de linksback werd kind van de rekening. Hij werd vervangen door Tijn Smolenaars, die de schade vanavond met diverse reddingen wist te beperken tot twee tegendoelpunten. FC Dordrecht won uiteindelijk met 2-0 van Jong PSV, door goals van Devin Haen en Rocco Robert Shein.

Door de tweede achtereenvolgende nederlaag staat de ploeg van trainer Fons Groenendijk nu op de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV hervat de competitie over twee weken, op vrijdag 18 oktober gaan de Eindhovenaren op bezoek bij De Graafschap, dat vanavond met 2-2 gelijkspeelde tegen FC Den Bosch. De club uit onze provinciehoofdstad heeft door dat gelijkspel de eerste periodetitel van dit seizoen gepakt. Daarmee kwalificeren de Bosschenaren zich voor de playoffs om promotie, die na dit seizoen weer plaatsvinden.




Tags

jong dordrecht raf riet tienkoppig beperken bosschenaren devin fons gelijkspeelde graafschap groenendijk haen helmond kind niek noodgedwongen noodrem ontgelden periodetitel playoffs promotie provinciehoofdstad rocco schiks shein smolenaars terugspeelbal thuisnederlaag verhinderde veroorzaker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 uur geleden
Zware straf hoor die rode kaart. Die speler zoekt hem gewoon op en het was op de hoek van de zestien.
+1/-0

 
4 uur geleden
Ben ik het niet mee eens. Hij blokkeerde hem en wanneer hij dit niet had gedaan had de speler een vrije doorgang gehad.
Schuld moest de fout van Van der Riet herstellen en koos deze weg.
Had het met 11 tegen 11 nog moeten zien. e waren tot dat moment zeker gelijkwaardig.
+1/-0

4 uur geleden (gewijzigd)
Ook al was het een zware straf ze roepen het wel over zichzelf af door die domme terugspeelbal van Raf van Riet.Ik ben er niet van overtuigd dat JPSV in het linkerrijtje gaat eindigen.Al die mooie plannen vertalen zich nog niet in resultaat.Het ziet er voetballend leuk uit maar dat is omdat de tegenstander weet dat er altijd kansen komen tegen jong.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot dams eredivisie evenepoel feyenoord flamingo getracked giro hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten stephanpsv tillman vaio veerman