Philips Stadion haalt opgelucht adem na 2-1 winst

5 oktober 2024 22:00

Philips Stadion haalt opgelucht adem na 2-1 winst; image source: Pro Shots

PSV heeft vanavond nipt met 2-1 afgerekend met Sparta Rotterdam. Sparta, dit seizoen nog ongeslagen in uitwedstrijden, wist het PSV de gehele wedstrijd ontzettend lastig te maken en de Rotterdammers pakten dan ook al vroeg in de wedstrijd brutaal de voorsprong. Tobias Lauritsen werd de diepte ingestuurd door Arno Verschueren en schoot feilloos binnen. Vervolgens draaide PSV in een tijdsbestek van vier minuten de wedstrijd volledig. Olivier Boscagli scoorde via een gelukje, de Franse verdediger zag zijn inzet afketsen op een rug van Pelle Clement waardoor zijn schot dusdanig van richting veranderde dat hij binnenviel. Nog geen vier minuten later maakte Luuk de Jong een wereldgoal op aangeven van diezelfde Boscagli. Hoewel Matteo Dams kort na rust met rood naar de kant werd gestuurd, gaf PSV ook met tien tegen elf heel weinig weg en kwam het nauwelijks in gevaar, ondanks dat de thuisploeg wel goed op de eigen helft werd vastgezet door de bezoekers uit Rotterdam.

PSV blijft dankzij de overwinning nog altijd foutloos in de Eredivisie. Na acht wedstrijden staat de ploeg van Peter Bosz op vierentwintig punten in de Nederlandse competitie. Gemakkelijk ging het vanavond echter niet. Met name de fase tot aan de gelijkmaker van Boscagli wist Sparta het PSV ontzettend lastig te maken en met razendsnelle counters voor gevaar te zorgen voor het doel van Benitez. Na de uitstekende wedstrijd van PSV afgelopen dinsdag tegen Sporting Clube de Portugal waren de verwachtingen in Eindhoven voor vanavond dus hooggespannen. Het ontbreken van Jerdy Schouten en Joey Veerman liet zich vanavond voelen in Eindhoven, waar Sparta regelmatig door de linies heen voetbalde en dus ook gevaarlijk wist te worden.

In de slotfase redde Walter Benitez PSV nog een paar keer met uitstekende reddingen waardoor PSV na ruim honderd minuten voetbal opgelucht adem kon halen. Dat mocht zeker nadat Sparta via Eerdhuijzen in de allerlaatste minuut nog gelijk leek te maken. Eerdhuijzen vertrok echter vanuit buitenspelpositie en na tussenkomst van de grensrechter en de VAR werd de treffer geannuleerd. Pijnlijk voor de Spartaan, hij was met zijn vinger op zijn lippen al begonnen aan zijn ereronde door het Philips Stadion.

De internationals van PSV vliegen de komende dagen uit richting hun vaderland om zich te melden bij hun nationale ploegen. PSV hervat over twee weken de Eredivisie met een uitduel op bezoek bij AZ in Alkmaar, alvorens ze in de Champions League op bezoek gaan bij Paris Saint-Germain in Frankrijk. De volgende thuiswedstrijd wacht over drie weken, als PEC Zwolle op bezoek komt in Eindhoven.