Transparent
Inloggen
Sluiten

De Jong: "Kopduel verkeerd ingeschat"

6 oktober 2024 00:50
Foto: Pro Shots

De Jong: "Kopduel verkeerd ingeschat"; image source: Pro Shots

Na afloop van de 2-1 overwinning op Sparta verscheen doelpuntenmaker Luuk de Jong voor de camera's van ESPN: "Ja, ik denk dat je inmiddels wel een leuke compilatie kunt maken, ja. Ja, goed, het is een beetje gezwollen, drie hechtinkjes erin, gelukkig hebben we nu even rust. Dat scheelt ook wel. Ik dacht dat hij nog net over me heen zou vallen en hij probeerde alles op alles om hem nog weg te koppen. Ik voelde dat ik er niet zo goed bij zou kunnen dus ik wilde koppen. Hij sprong met alles wat hij heeft naar achteren, dat verwachtte ik eigenlijk niet. Daardoor wilde ik ook springend richting de goal koppen, dan kom je hard tegen elkaar aan. Helaas gebeurt dat soms in het voetbal. Normaal schat ik het meestal wel goed in, maar hij deed er echt alles aan en dat had ik niet verwacht, nee. Ik zag dat ik behoorlijk bloedde, dan kun je er wel nietjes in gooien, maar ik voelde ook al wat druk op mijn hoofd komen vanwege de zwelling. Gelukkig was ik niet knockout gegaan of buiten bewustzijn geweest, maar dan is het beter om het gewoon goed te hechten. Gelukkig hebben we een fantastische jongen die me kan vervangen, dus dat scheelt ook."

De fase na zijn wissel volgde Luuk de Jong de wedstrijd op basis van commentaar van andere aanwezigen in de kleedkamer waardoor hij op de hoogte bleef van het verdere wedstrijdverloop: "Ik zat het eerste deel na mijn wissel binnen, ik hoorde dat we nog redelijk wat kansen kregen, ook met zijn tienen. De laatste fase zat ik wel weer buiten en toen was het toch wel billenknijpen. Gelukkig was die laatste goal buitenspel, ja. Ja, we komen goed weg. Maar dat mag soms ook, dat het meezit. We hebben vorig seizoen geen enkele keer met tien man gestaan, nu wel en dan wordt er iets anders van je gevraagd. Ik denk dat we dat goed deden, dan weet je dat een team als Sparta richting het einde gaat drukken. Die kunnen ook gewoon goed voetballen, dat hebben ze al vaker laten zien dit seizoen. Dan komen ze toch nog tot wat kansen maar gelukkig hebben we dat goed verdedigd met zijn allen en pakte ook Walter nog een paar goede ballen."

De aanvoerder van PSV werd uiteindelijk matchwinner dankzij zijn winnende wereldgoal. In gesprek met Milan van Dongen keek hij samen terug naar zijn doelpunt:"Ik zag de bal van Ollie komen en die timede ik gelukkig wel goed, haha. Ik raakte hem op mijn rechterbuitenkant en gelukkig ging hij precies daar waar ik hem heen wilde spelen. Dat was een heerlijke bal. Ollie zag me, ik probeerde in de rug van mijn tegenstander te kruipen en zo voor hem te komen. Als hij dan zo binnenvliegt, ja, Gelukkig kon ik hem net voor de stuit oppakken, waardoor hij goed viel. Na de stuit was het een stuk lastiger geweest."

Over het verschil in het niveau van vanavond ten opzichte van de wedstrijd tegen Sporting dinsdag:"Dit is weer een totaal andere wedstrijd dan tegen Sporting natuurlijk. Sporting wilde ten koste van alles opbouwen, voetballen en dan kun je daar een plan op zetten, dat we daar overal kort bovenop zitten en druk zetten. Sparta doet dat niet. Die zoekt op een gegeven moment de lange bal, dan kom je daaronder. Dan wordt het een soort van tweede ballenstrijd. Daar kwamen we niet overal goed bij. Soms waren we ook net te laat met druk zetten, vooral in de beginfase van de eerste helft, toen scoorden ze ook de goal en kwamen we met 1-0 achter. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er beter in en draaiden we het gelukkkig ook om, zodat we al met 2-1 voorstonden op het moment dat we de rode kaart kregen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong sparta sporting kopduel ollie stuit aanwezigen ballenstrijd beginfase bewustzijn billenknijpen binnenvliegt bloedde compilatie doelpuntenmaker dongen draaiden espn gelukkkig gezwollen hechtinkjes knockout kruipen matchwinner meezit milan naarmate nietjes opbouwen rechterbuitenkant schat springend tienen timede verdedigd voorstonden vorderde walter wedstrijdverloop wereldgoal zwelling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.818 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot dams eredivisie evenepoel feyenoord flamingo getracked giro hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten tillman vaio veerman