Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV boekt financieel positief resultaat

7 oktober 2024 17:47 - PSV
Foto: Noël van de Laar

PSV boekt financieel positief resultaat; image source: Noël van de Laar

PSV heeft vandaag haar jaarcijfers over het afgelopen boekjaar gepresenteerd. Het seizoen waarin PSV haar honderdtiende verjaardag vierde en daar bovenop haar vijfentwintigste landstitel uit de clubhistorie behaalde, behaalde de club een nettowinst van bijna tien miljoen euro, terwijl het eigen vermogen naar meer dan veertig miljoen euro is gestegen. Dat bleek vandaag uit de presentatie van de jaarcijfers door de club.



Vooral met de groei van het eigen vermogen naar ruim veertig miljoen is PSV terug op het niveau van voor de Corona-epidemie. Het financiële succes is vooral te danken aan de relatief succesvol verlopen Champions League-campagne van het afgelopen seizoen, waarin PSV overwinterde en vervolgens in de achtste finale werd uitgeschakeld door Borussia Dortmund. Daarnaast heeft PSV ook een record-omzet geboekt omtrent merchandising en ook de commerciële afdeling heeft een uiterst succesvol jaar achter de rug. Daarnaast was ook het Philips Stadion steevast uitverkocht bij de thuiswedstrijden van PSV.



De kosten zijn het afgelopen seizoen, naast de recordopbrengsten, ook gestegen. Met ruim vijfentwintig miljoen liggen die aanzienlijk hoger dan het seizoen ervoor, namelijk honderdeenenveertig miljoen. Dat is vooral te wijten aan gestegen personeelskosten en daarnaast is er ook stevig geïnvesteerd in de veiligheid van het Philips Stadion. De gestegen kosten en opbrengsten zorgen voor een positief operationeel resultaat van elf miljoen euro.

Transferresultaten
De balans tussen de inkomsten uit vertrekkende spelers en de afschrijvingskosten op spelers is net als vorig jaar positief uitgevallen. PSV realiseerde over het afgelopen boekjaar een transferresultaat van plus 2,7 miljoen euro. De verkopen van Xavi Simons, Ibrahim Sangaré en Yorbe Vertessen zijn de grootste uitgaande transfers van het afgelopen boekjaar.

Leaguephase Champions League
Met ook dit seizoen weer de bewerkstelliging van kwalificatie voor de competitiefase van de Champions League verwacht PSV ook volgend jaar een positief operationeel resultaat. De uitgaande transfers van afgelopen zomer Jordan Teze en Jason van Duiven zijn niet voldoende om de totale afschrijvingskosten te dekken, waardoor er op dit moment nog sprake is van een negatief transferresultaat. De ambitie is om ook dit seizoen nog een netto winst te realiseren en het eigen vermogen op die manier verder te versterken.




Discussieer mee op de forums


Tags

boekjaar afschrijvingskosten operationeel transferresultaat bewerkstelliging competitiefase dekken duiven honderdeenenveertig honderdtiende jason jordan kwalificatie landstitel leaguephase netto nettowinst personeelskosten realiseerde recordopbrengsten sangare simons teze transferresultaten vertessen vertrekkende vijfentwintigste xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


42 minuten geleden
Kijkend naar die laatste alinea: de ambitie is dus om in de winterstop nog een speler te verkopen?
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot dams eredivisie evenepoel feyenoord flamingo getracked giro hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten tillman vaio veerman