Transparent
Inloggen
Sluiten

Schouten weerlegt visie PSV op zijn absentie

11 oktober 2024 12:03 - Telegraaf
Foto: Pro Shots

Schouten weerlegt visie PSV op zijn absentie; image source: Pro Shots

De Telegraaf kwam vandaag met een opvallende lezing rond de absentie van Jerdy Schouten bij het Nederlands Elftal en de thuiswedstrijd tegen Sparta vorig weekend. Volgens de sterkhouder van PSV is er sprake van een botkneuzing in zijn knie en miste hij daarom zowel de wedstrijd tegen Sparta als de interlands met Oranje. Hij hoopt er volgende week zaterdag uit tegen AZ wel weer bij te zijn.

Schouten liep de blessure op tegen Willem II en besloot tegen Sporting Clube de Portugal met pijnstillers te voetballen. Hoewel dat goed leek te zijn gegaan, Schouten speelde een meer dan uitstekende wedstrijd tegen de Portugezen, werd de kneuzing in de dagen na die wedstrijd ernstiger waardoor hij niet mee kon doen tegen Sparta, zo meldde hij bij PSV. "De pijn in mijn knie werd ondragelijk. Gelukkig is er niks kapot, niets mis met mijn meniscus of kniebanden."

Vorige week vrijdag stond Peter Bosz tijdens het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta nog even stil bij de absentie van Schouten, waarin de PSV-trainer aangaf dat Jerdy Schouten kampte met "algehele vermoeidheid". Die verklaring blijkt nu niet volledig te zijn geweest, hoewel clubs vanwege de privacywetgeving ook niet alles mogen zeggen over voetballers. Schouten heeft in gesprek met De Telegraaf ook aangegeven bij vermoeidheid geen wedstrijden over te slaan.

En dus lijkt er sprake van een nieuw hoofdstuk in de communicatieruis van PSV bij blessures of medische klachten. Noa Lang gaf eerder dit jaar al te kennen niet tevreden te zijn over de medische begeleiding vanuit PSV en bij Sergiño Dest was er juist weer binnen de medische staf een strijd gaande over het late tijdstip waarop PSV over de ernstige knieblessure communiceerde.




Tags

schouten sparta jerdy telegraaf weerlegt begeleiding bosz botkneuzing clube communicatieruis communiceerde dest ernstiger hoofdstuk kneuzing kniebanden lezing meniscus ondragelijk oranje perspraatje pijnstillers portugal privacywetgeving sporting sterkhouder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


16 uur geleden
-Het geval Schouten.
-De zaak Bosz.
-Het gezeik over Veerman.
-Het geklaag over Bakayoko en Lang.
Dat wil maar een ding zeggen en dat is dat het te goed gaat met ons clubke want alleen dan komen er dit soort duistere krachten vrij om de boel te ondermijnen. Dus graag nog veel meer van dit soort onzin en we worden fluitend kampioen. Ik verzin er alvast een paar:
-Til kan het niveau bij oranje niet aan.
-Pepi wil nu echt weg.
-Luuk mag niet meer koppen door een hersenschudding.
-Benitez weigert terug te komen uit Argentinie.
-Perisic wil alsnog naar Ajax.
Nou Telegraaf, kom er maar in.
+11/-0

 
13 uur geleden
Spijker op zijn kop Hendrikus
+1/-0

 
9 uur geleden
Idd prima reactie van Hendrikus, chapeau!

En tóch mag ik graag naar Valentijn Driessen luisteren, hahaha, guilty pleassure?!
+1/-0

15 uur geleden
Hoe maak je van een mug een olifant?
+1/-0

15 uur geleden
Het artikel begint met : De Telegraaf kwam vandaag met .... Ben daarna gestopt met lezen.
+4/-0

12 uur geleden (gewijzigd)
Ik moest lachen om het commentaar van Hendrikus, maar zo eenvoudig ligt het denk ik toch niet.
Kijk de afgelopen wedstrijdcommentaren maar na, het meeste en ergste geklaag op spelers als Veerman en Bakayoko komt toch echt van onze eigen fans. Denk nog maar even terug aan de g-elftal opmerkingen.

Bosz doet inderdaad soms wat vreemde uitlatingen (ook toen met Noa) over de afwezigheid van zijn spelers. Zeg dan gewoon niks. Op de vraag of ze mee kunnen doen kan je ook gewoon antwoorden ''zeg ik niet want ik wil de tegenstander niet wijzer maken.'' of zoiets, das ook vrij gebruikelijk. Communiceer gewoon open of communiceer niet. Ik snap ook wel dat het met de privacy moeilijk ligt maar dan kan je toch zeggen dat de speler het niet wil ?

Het is speculeren en dus gevaarlijk, maar zouden hier bij Schouten ook niet wat frustraties kunnen spelen doordat PSV voor een (eventuele) transfer is gaan liggen ?
+1/-0

 
11 uur geleden
De G elftal opmerkingen van grote vriend NickB03** gingen voornamelijk over Flamingo en Dams maar het klopt dat ook uit onze hoek vooral Baka het nodige commentaar krijgt.

Het zijn ook zo maar wat kreten maar het gaat erom dat hoe beter het met ons gaat hoe meer we van dit soort zaken we uitvergroot gaan krijgen. Want als we elke keer winnen levert dat geen extra clicks op voor het journaille, maar een beetje smeuïg nieuws scoort natuurlijk veel beter. En of het waar is maakt dan niet uit.
+1/-0

9 uur geleden (gewijzigd)
En toch zou ik, ik besef dat zulks momenteel lastig is ivm imo veel te ver doorgevoerde wet op de privacy, wel wat meer transparantie van de club(s)/speler(s) wensen.

Verder zet ik, al enige tijd, grote vraagtekens bij het functioneren van onze medische staf. Zo veel blessures en zo langdurig elke keer weer. Dit kan toch niet?
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.821 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot dams eredivisie feyenoord flamingo getracked hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten sporting stephanpsv til tillman vaio veerman