Transparent
Inloggen
Sluiten

Phoxy noteert keurige tijd in halve marathon

13 oktober 2024 19:13
Foto: Pro Shots

Phoxy noteert keurige tijd in halve marathon; image source: Pro Shots

Phoxy heeft vanmiddag de halve marathon van Eindhoven voltooid en daarbij een tijd van 2 uur en 22 minuten neergezet. De clubmascotte van PSV rende vandaag mee om geld in te zamelen voor het KWF-kankerfonds, om onderzoek te doen naar neuroblastoom. Dat is een specifieke vorm van kanker die voornamelijk bij jonge kinderen voorkomt. Phoxy werd vanmiddag tijdens zijn challenge ondersteund door een team van vijf ervaren hardlopers. Die hielden vooral zijn fysieke toestand in de gaten om te voorkomen dat de vos voortijdig op moest geven. Het gebeurt immers niet elke dag dat een vos besluit een halve marathon te lopen.




Het is nog niet bekendgemaakt hoeveel Phoxy exact heeft opgehaald met zijn bijzondere prestatie, doneren is nog altijd mogelijk via deze link.




Tags

phoxy marathon keurige noteert vos challenge clubmascotte doneren hardlopers kankerfonds kinderen kwf neuroblastoom rende toestand voltooid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


13 uur geleden
Goed gedaan Phoxy! Zal niet meevallen als je nauwelijks iets kan zien. Gelukkig was het redelijk fris, maar de wind was wel wat verraderlijk.
Verder een slecht idee om de finishstraat verderop te leggen en de halve en hele marathon tegelijk te doen. Of als je dat doet, moet je de hele weg langs het station afzetten. Nu was het superdruk de laatste kilometers en ook na de finish. Daar zit je niet op te wachten als je net een (halve) marathon hebt gedaan.
Verder wel goed geregeld met veel drankposten en enthousiast publiek.
+1/-0

 
8 uur geleden
Eens. Als je op je laatste benen loopt, wil je niet zigzaggen door de mensenmassa. En zeker voor de hele afstand lopers is het ook demotiverend als voorbij gelopen wordt door hordes die de halve afstand lopen.
+1/-0

2 uur geleden
Hele en halve marathon lopers kwamen deze keer tegelijk aan en er was ook nog eens geen duidelijk onderscheid gemaakt tussen de startnummers, waardoor het voor het publiek niet eens te zien was wie nu 21km had gelopen of 42.
+1/-0

3 minuten geleden
Zelfs in zo'n pak vind ik het een twijfelachtige tijd. Maar goed, daar gaat het tegenwoordig al lang niet meer om.

Hopelijk mooi wat op weten te halen voor het goede doel.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano mauro perisic rkc roglic schouten sporting tillman vaio veerman