Transparent
Inloggen
Sluiten

Zakenrelaties PSV blijven ook thuis

15 oktober 2024 18:17 - PSV
Foto: Pro Shots

Zakenrelaties PSV blijven ook thuis; image source: Pro Shots

Nu er een reisverbod geldt voor Parijs komende week voor PSV-fans, heeft PSV zojuist via haar officiële clubkanalen gecommuniceerd dat ook de zakelijke relaties van de club thuis zullen blijven en dus niet afreizen naar Parijs. Wel benadrukt de club dat PSV nog altijd volop bezig is om verhaal te halen in Frankrijk over het plotselinge verbod op het meenemen van supporters naar de UEFA Champions League-wedstrijd.



De club schrijft op haar clubwebsite: "PSV werd maandag in de late namiddag onaangenaam verrast door de mededeling dat de Franse autoriteiten geen Eindhovense aanhang tolereren in Parijs. Hoewel het formeel nog niet duidelijk is of het verbod ook de businessclub betreft, hakt PSV die knoop zelf door. Intussen onderzoekt de club om principiële redenen verder of er nog stappen genomen kunnen worden tegen het uitgevaardigde verbod."

Ook reageert commercieel directeur van PSV Frans Janssen kort op het besluit om de zakelijke relaties in navolging van de PSV-fans thuis te laten: “Ik heb overleg gehad met ons klankbord, de Supportersvereniging en andere betrokkenen en de gemene deler is dat we met z’n allen gaan of niet. Een aantal partners liet direct al weten thuis te willen blijven als er geen supporters welkom zijn. Eendracht maakt macht, vonden ze. Wij scharen ons achter dat motto. Volgens de politie is er ook een veiligheidsrisico omdat bepaalde Franse groeperingen zich roeren en daar willen we onze relaties sowieso niet aan blootstellen.”

Na nader onderzoek is gebleken dat het verbod geen straf maar eerder een soort noodmaatregel blijkt. Ongeregeldheden met PSV-fans vorig jaar in Lens worden daarbij weliswaar als één van de argumenten aangedragen, maar daar heeft PSV haar straf al voor uitgezeten. Daardoor lijkt er dus een andere oorzaak ten grondslag te liggen aan het verbod voor PSV-fans hun club achterna te reizen naar de hoofdstad van Frankrijk.

Wel communiceert de club dat alle supporters die via PSV een kaartje voor de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain hadden bemachtigd het volledige aankoopbedrag terugkrijgen. De eerste fans zouden naar verluidt het aankoopbedrag al teruggestort hebben gekregen, de rest zal in de komende dagen volgen.




Tags

parijs aankoopbedrag frankrijk zakenrelaties aangedragen aanhang achterna bemachtigd blootstellen businessclub clubwebsite communiceert deler eendracht formeel gemene groeperingen hakt janssen kaartje klankbord lens macht motto namiddag noodmaatregel onaangenaam plotselinge reisverbod roeren scharen supportersvereniging teruggestort terugkrijgen tolereren uefa uitgevaardigde uitgezeten veiligheidsrisico

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 uur geleden
Blijft stierenpoep. Reis en verblijfskosten ben je wel mooi kwijt.....
+3/-0

 
20 minuten geleden
Dan moeten onze spelers PSG maar een poepie laten ruiken :)
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.821 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano mauro perisic rkc roglic schouten sporting tillman vaio veerman