Transparent
Inloggen
Sluiten

Kevin Strootman beëindigt carrière

18 oktober 2024 12:05
Foto: Pro Shots

Kevin Strootman beëindigt carrière; image source: Pro Shots

Voormalig PSV'er Kevin Strootman heeft vanochtend via zijn social media bekend gemaakt een punt te hebben gezet achter zijn actieve spelersloopbaan. De middenvelder begon bij VV Rijsoord met voetballen, ging vervolgens naar Sparta en FC Utrecht alvorens zijn transfer naar PSV in de zomer van 2011. Na tweeënzestig wedstrijden en acht goals vertrok de international twee jaar na zijn komst naar PSV naar AS Roma.




In de Italiaanse hoofdstad begon de in Ridderkerk geboren middenvelder ontzettend sterk, wat hem ook de bijnaam De Wasmachine opleverde, in het Italiaans Lavatrice. Halverwege de tweede seizoenshelft in Italië sloeg het noodlot toe, waardoor Strootman zijn voorste kruisbanden afscheurde. Na een periode van ups en downs vertrok Strootman in de zomer van 2018 naar Olympique Marseille. Vervolgens volgden nog huurperiodes aan Genoa en Cagliari om in de zomer van 2022 definitief terug te keren bij Genoa. Daar beëindigt de international nu dus zijn spelersloopbaan.

Met name door zijn blessureleed kwam Kevin Strootman tot zesenveertig interlands in het Nederlands Elftal. Strootman vertegenwoordigde Nederland echter nooit op een Europees of Wereldkampioenschap. Strootmans palmares is ook redelijk beperkt gebleven. Met PSV won hij in 2012 zowel de KNVB-Beker als de Johan Cruijff Schaal. Ook werd hij met het Nederlands Elftal tweede op het toernooi om de UEFA Nations League in 2019.




Discussieer mee op de forums


Tags

strootman genoa spelersloopbaan afscheurde blessureleed cagliari huurperiodes knvb kruisbanden lavatrice marseille nations nederland noodlot palmares ridderkerk rijsoord roma sparta strootmans tweeenzestig uefa utrecht vertegenwoordigde wasmachine wereldkampioenschap zesenveertig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 uur geleden
Een prima kerel en een prima speler! Beetje pech gehad in zijn carriere, maar mag toch trots terugkijken vind ik. Nu even chillen denk ik, zou er nog een trainer in Strootman zitten? Zo kwam hij niet op mij over.
+3/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano mauro perisic rkc roglic schouten sporting tillman vaio veerman