Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Ik ga wel voorzichtiger zijn in mijn omgang met media"

18 oktober 2024 14:13
Foto: Noël van de Laar

Bosz: "Ik ga wel voorzichtiger zijn in mijn omgang met media"; image source: Noël van de Laar

Voorafgaand aan de Eredivisiekraker morgenavond tussen AZ en PSV blikte trainer Peter Bosz vooruit op de wedstrijd tijdens het wekelijkse perspraatje op trainingscomplex De Herdgang. Uiteraard ging het over de hoorzitting van gisteravond, waar vanochtend de voorwaardelijke schorsing voor één wedstrijd uitrolde. Daarnaast ging het ook over zijn verwachtingen van de wedstrijd morgenavond tegen een AZ dat sterk begon maar inmiddels al twee Eredivisieduels wacht op een overwinning na nederlagen tegen FC Utrecht en Fortuna Sittard.

Een duel voorwaardelijke schorsing, hoe kijk je terug op de hoorzitting van gisteravond en de voorbije twee weken?
"Geweldig. Ik heb er wel vaker gezeten dus ik wist wel hoe het er ongeveer uitzag. Ik hoef er verder niks over te zeggen. Het is goed geweest zo, het is klaar nu. Ik heb geen spijt, ik wil de focus terug op mijn selectie. Nee, ik heb er totaal geen spijt van. Nee, ik ben ook niet cynisch. De PSV-leiding heeft me niet op het matje geroepen. Het voelt voor mij ook niet als straf. Het is voorwaardelijk, ik zit morgen gewoon op de bank. Als het voorstel niet voorwaardelijk zou zijn geweest, hadden we het ook niet geaccepteerd en waren we in beroep gegaan. Ik wil het er verder eigenlijk niet meer over hebben, ik wil er niks meer over kwijt. Het is klaar en nu gaan we door."

Vorig jaar 0-4 tegen AZ, wat verwacht je van morgen?
"We zitten nog niet op het niveau van vorig jaar, maar qua training hebben we twee hele goede weken achter de rug, dus qua training komen we in de buurt van ons niveau van vorig seizoen."

Hoe is PSV de afgelopen interlandperiode doorgekomen?
"We gaan zometeen trainen, iedereen lijkt goed te zijn teruggekomen, morgen gaan we kijken hoe we gaan spelen."

Hoe staan Rick Karsdorp en Noa Lang ervoor? Zijn ze in staat morgen negentig minuten te maken of in ieder geval te starten?
"Ze staan er erg goed voor. We hebben de afgelopen twee weken volle bak kunnen trainen. Ik wweet nog niet of ze in staat zijn om negentig minuten te spelen, maar als ik dat zou willen kunnen ze wel starten morgen."

Over de botkneuzing van Jerdy Schouten en de uitspraak van Peter Bosz twee weken geleden dat de middenvelder van PSV kampt met oververmoeidheid:
"Ik heb wel eens een schop op mijn schenen gehad, daar zit bot en dat kan gruwelijk pijn doen. Dus ik neem aan dat dit een botkneuzing is. Dat doet zeer, ja. We hebben het erover gehad en nu door."

Begint de competitie met het komende blok wedstrijden pas echt voor PSV?
"We zijn al acht wedstrijden onderweg, we moeten niet denigrerend doen over die tegenstanders. We hebben acht wedstrijden al gewonnen. We zijn al twee wedstrijden onderweg in de Champions League. Het is een gebrek aan respect om te zeggen dat we nu pas gaan beginnen. We zitten al halverwege oktober."

Over de wisselvalligheid van AZ, dat de laatste drie officiële wedstrijden verloor van respectievelijk FC Utrecht, Athletic de Bilbao en Fortuna Sittard:
"AZ heeft een heel jeugdig elftal, dus het is logisch dat het wat inconsistent is bij die club. Dat hoort erbij. Zo heb ik in het verleden ook regelmatig selecties gehad die met hetzelfde te maken hadden."

De trainer maakte tijdens de persconferentie een vermoeide en gehaaste indruk na de hoorzitting van de tuchtcommissie gisteravond. Klopt deze indruk met de werkelijkheid?
"Ik ben moe van gisteravond, ja. Ik was laat thuis. Televizierringgala gemist, maar ik denk niet dat ik een ring had gewonnen, of wel?"

Of de uitspraak van de tuchtcommissie gevolgen gaat hebben voor de omgang van Peter Bosz met de media:
"Ja, ik ga wel voorzichtiger zijn in mijn omgang met de media en in mijn interviews. Dat is heel jammer, ja. Onnodig ook. Maar wel een gevolg van wat er in de afgelopen twee weken allemaal is gezegd en geschreven. Helaas."

Heeft de situatie rondom zijn uitspraken gevolgen gehad voor de voorbereiding op AZ morgen?
"Dit verstoort mijn voorbereiding op AZ niet, nee. Ik was wat later thuis maar de dingen die ik op de club moest doen had ik al gedaan. Dus het heeft geen invloed op onze voorbereiding."

Of hij in de toekomst overweegt niet meer zelf in gesprek te gaan met de media maar bijvoorbeeld assistent Rob Maas voor de camera's te laten verschijnen, zoals Willem van Hanegem dat in het verleden ook wel eens deed als trainer van FC Utrecht:
"Ik zal er rekening mee moeten houden. Misschien kan ik Rob Maas sturen zodat hij geschorst kan worden, ja, dat is misschien nog wel een goed idee."

Over de blessure en daarbijhorende afwezigheid van Joey Veerman, wiens liesblessure langer nodig lijkt te hebben qua herstel:
"Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe lang Veerman eruit ligt. Op de eerste dag dat een blessure opduikt, koppelt de medische staf daar een verwachting aan. Dit is en blijft gissen, het kan korter of het kan langer duren, in het geval van Joey ziet het er naar uit dat het wat langer gaat duren maar hoe lang precies, dat weet ik eerlijk gezegd niet. Dat blijft afwachten."

Of de voorwaardelijke schorsing nog gevolgen heeft voor zijn communicatie met de PSV-selectie?
"Ik hoef mijn woorden niet te wegen in gesprek met de PSV-selectie. Ik vond het ook niet ernstig, maar een aantal mensen schijnbaar wel. Schijnbaar moet ik me daar wel door laten leiden, want mensen hebben de macht mij mijn baan niet uit te laten voeren. Ik wil dat wel blijven doen, dus daarom ben ik wat voorzichtiger met mijn uitspraken nu."

Peter Bosz maakte een gehaaste indruk en leek het liefst zo snel mogelijk de persconferentie af te willen ronden:
"Ja, ik wil het liefste weg hier, dat heb je goed gezien. Nee, dit is geen trend voor de rest van dit seizoen."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz omgang voorzichtiger hoorzitting utrecht botkneuzing fortuna gehaaste joey maas tuchtcommissie veerman athletic baan beroep bilbao bot cynisch doorgekomen eredivisieduels eredivisiekraker gissen hanegem herdgang inconsistent jerdy karsdorp koppelt liesblessure macht matje moe opduikt oververmoeidheid perspraatje ring schenen schouten televizierringgala trend uitrolde uitzag vermoeide verstoort wisselvalligheid wweet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano mauro perisic rkc roglic schouten sporting tillman vaio veerman