Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint opnieuw in Alkmaar

19 oktober 2024 20:41
Foto: Pro Shots

PSV wint opnieuw in Alkmaar; image source: Pro Shots

PSV heeft ook vanavond zonder al teveel problemen afgerekend met AZ. Na een vroege rode kaart voor linksback David Møller Wolfe wegens het neerhalen van de doorgebroken Guus Til, voetbalde PSV zich ogenschijnlijk gemakkelijk naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Luuk de Jong opende na een klein kwartier de score, acht minuten later gevolgd door de 0-2 van Noa Lang. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd in de tweede helft kwam AZ nog terug tot 1-2 via invaller Denso Kasius, maar verder kwam de ploeg van trainer Maarten Martens niet.

Door de overwinning in Alkmaar is PSV ook na negen duels nog altijd foutloos in de Eredivisie en lijkt het in veel facetten dus ook op vorig seizoen, toen PSV pas in de achttiende speelronde tegen haar eerste puntverlies opliep op bezoek bij FC Utrecht. Het team stapt vanavond in de bus terug naar Eindhoven in de wetenschap dat de op papier lastige uitwedstrijd bij AZ opnieuw is gewonnen en dat het het vizier op aanstaande dinsdag kan. Dan neemt PSV het op bezoek in Parijs in het kader van de UEFA Champions League op tegen Paris Saint-Germain.

Volgend weekend wacht PSV een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. Nog een week later wacht PSV de topper op bezoek bij Ajax in Amsterdam. Voor AZ betekent de nederlaag alweer de vierde achtereenvolgende verliespartij. Na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht al te hebben verloren met 1-2, werd er midweeks ook verloren van Athletic de Bilbao en de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard ging ook verloren.




Discussieer mee op de forums


Tags

alkmaar eredivisie utrecht athletic bilbao denso facetten fortuna foutloos jong kader kasius ller martens neerhalen parijs pec til topper uefa verliespartij vizier voetbalde wetenschap wolfe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman boscagli bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona intensiteit jong juve juventus mauro psg rkc saibari schouten sparta sporting ster til tillman vaio veerman weghorst