Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz:"Ik heb me ontzettend geërgerd vandaag"

19 oktober 2024 21:44
Foto: Pro Shots

Bosz:"Ik heb me ontzettend geërgerd vandaag"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 1-2 gewonnen wedstrijd verscheen Peter Bosz in de perszaal van AZ in het AFAS Stadion om samen met het nog aanwezige journaille terug te blikken op de wedstrijd. De trainer oogde vooral gefrustreerd aangaande de tweede helft: "Ik heb me ontzettend geërgerd vandaag. De tweede helft was niks. Ik vond het niks. Ik ben het met Luuk eens dat we die derde, vierde en vijfde hadden moeten maken."

Had de trainer, net zoals veel van de PSV-supporters, zich ook geërgerd aan de teleurstellende Johan Bakayoko? "Nee, ik heb me niet geërgerd aan Johan. Wel dat we als ploeg niet hebben gebracht wat we kunnen en dus ook moeten brengen. AZ begint heel behoudend met een laag blok met vijf man achterop. Dat hadden we niet verwacht, dat doen ze normaal gesproken ook niet. Dat geeft wel aan hoe ze naar ons kijken. Ik vond dat we meer door het midden hadden gemoeten in plaats van de zijkanten. En ja, de tweede helft...Ik vond het niks."

Over de uitblinkende Noa Lang en zijn wissel in de rust: "Ik vond Noa fantastisch spelen. Als ik aan Noa Lang denk, denk ik niet aan wat jij benoemt. Hij heeft een goal gemaakt en was ook verantwoordelijk voor de pass waar hun rode kaart uit viel. Hij heeft het geweldig gedaan vandaag. De wissel van Noa Lang was gepland. Ik wilde hem niet meer laten spelen. Dat had wel gekund. Waar hij fysiek naartoe moet is naar twee, drie wedstrijden spelen in de week. Daar moet hij uitkomen. Hij heeft weer stappen gezet. Voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis, dus ik zie dat hij op de goede weg is. Of ik dat handgebaar dat hij na zijn goal maakte nog met hem ga bespreken? Nee, daar zie ik geen reden voor. Hoe noemde je het? De vrije expressie van Noa Lang? Da zeg je mooi."

Over de geblesseerd uitgevallen Jerdy Schouten en de ernst van zijn kwetsuur: "Ik weet nog niet hoe het met Jerdy is, dat zal ik morgen wel horen als het allemaal bekeken is. Ik weet het echt nog niet."

Is de trainer voorbereid op een langdurige afwezigheid van de sterkhouder? "Als Jerdy wegvalt, is voor mij de vraag wie er op zes gaat spelen. Dat is zeker de vraag inderdaad. Ik kan er nu wel een stuk of vijf, zes opnoemen die daar kunnen spelen. Zal ik het proberen? Mauro Junior. Bij Utrecht heeft Ryan daar gespeeld. Tygo heeft bij Jong daar al gespeeld. Dan hebben we nog de drie vaste middenvelders met Malik Tillman, Guus Til en Ismael Saibari. Dus we gaan het zien hoe we dat in gaan vullen. Maar het is dus nog allerminst zeker dat Jerdy er niet bij is dinsdag."

Over de negende achtereenvolgende overwinning van PSV dit seizoen in vergelijking met vorig seizoen:"Winnen wordt altijd steeds moeilijker. Kampioen worden of een wedstrijd winnen is al moeilijk, maar de tweede ook winnen is dan nog veel moeilijker. De nummer drie van de Eredivisie staat vandaag heel defensief en met een laag blok. Dat tekent wel de moeilijkheid die het ons kost om ook dit seizoen weer zoveel wedstrijden te winnen."

Heeft de trainer van PSV met terugwerkende kracht spijt van de korte vakanties voor Joey Veerman en Jerdy Schouten nu ze allebei langere tijd afwezig lijken te zijn:
"Dat is misschien wel een interessante afweging, ja. Dat ik ze langer op vakantie had gestuurd en we de eerste weken van dit nieuwe seizoen zonder hen hadden gespeeld. Maar ik heb momenteel genoeg andere zorgen aan mijn hoofd. Zoals? Nou, Paris Saint Germain waar we over twee dagen alweer naartoe moeten bijvoorbeeld."




Discussieer mee op de forums


Tags

geergerd jerdy bosz schouten aangaande afas allerminst bakayoko behoudend blikken eredivisie expressie handgebaar ismael joey jong journaille kwetsuur malik mauro moeilijkheid opnoemen perszaal saibari sterkhouder terugwerkende til tillman tygo uitblinkende utrecht veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman boscagli bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona intensiteit jong juve juventus mauro psg rkc saibari schouten sparta sporting ster til tillman vaio veerman weghorst