Transparent
Inloggen
Sluiten

Til: "Ik ben allang niet meer zo spontaan als in het begin"

20 oktober 2024 00:53
Foto: Pro Shots

Til: "Ik ben allang niet meer zo spontaan als in het begin"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 1-2 gewonnen wedstrijd op bezoek bij AZ verscheen Guus Til voor de camera's van ESPN om terug te blikken op zijn wedstrijd, die door ESPN een typische Guus Til-wedstrijd werd genoemd:"Ik vond zelfs nog dat ik er meer uit had kunnen halen, maar het is wel zo, ja. Ja, de kantwissel vind ik doorgaans het lekkerst want dan kan ik tussen de vier en vijf lopen en dat is ook precies wat er gebeurde. Ik weet niet eens of ik die bal had kunnen pakken, ik weet niet hoe jullie dat op tv zagen, ik denk dat ik er net niet bij had gekund. Maar, volgens mij schatte hij dat verkeerd in en dacht hij dat ik hem wel kon pakken. Dan houdt hij me vast, dan ga ik wel, wat graag naar de grond. Nah, ik laat hem gewoon lopen eigenlijk en daarna pakt hij me pas vast, wat een beetje raar is natuurlijk. Ja, het is heel raar. Heel vreemd. In principe moet hij ook wel doorhebben dat die bal door mijn benen gaat en dus richting de cornervlag gaat. Ja, het is wel gewoon vasthouden toch? Oh, of het rood is bedoel je? Ja, moeilijk want de bal gaat naar de zijkant natuurlijk. Ik weet niet wat de regel is."

Over het gebrek aan goals na de vroege 0-2 voorsprong:"Ik vind echt, eerlijk waar, heel slecht hoe we die tweede helft hebben aangevlogen. We verliezen zoveel de bal, wat voor ons bij elf tegen elf al slecht is, laat staan bij tien tegen elf. Ik vond het echt heel slecht. Ik denk dat het komt dat je, onbewust misschien iets minder gaat doen omdat je toch denkt zij hebben er tien tegen de man. En met de bal, ja, iedereen wil scoren dus iedereen gaat maar zo snel mogelijk richting de goal toe en dat is denk ik juist niet wat je moet doen. Ik denk dat je juist geduldig moet spelen zodat er nog grotere ruimtes komen en je in de zestien een goal kan maken."

Hoeveel goals maakte Til tegen AZ?"Ik heb nul keer gescoord tegen AZ, maar wel vaak gewonnen nu, haha. Het maakt me niet zoveel uit. Vandaag heb ik die rode kaart veroorzaakt en een assist dus ja, dat is voor mij ook helemaal prima. Nee, ik doe het liefst het goed voor mijn huidige werkgever, tegen wie dat ook is. Natuurlijk heb ik een goed gevoel bij AZ maar daardoor ga ik niet minder goed spelen. Dat zou nergens op slaan."

Is er nog iets gezegd tegen Noa Lang naar aanleiding van zijn handgebaren na zijn doelpunt:"Ik heb niks tegen Noa gezegd. Ik denk dat hij volwassen genoeg is om zelf te bepalen wat hij wel en niet mag doen, ik denk niet dat ik dat hem hoef te vertellen."

Wat heeft Til precies meegekregen omtrent de situatie met Peter Bosz, wiens uitspraken na afloop van de thuiswedstrijd tegen Sparta twee weken lang de media heeft beziggehouden:"Ik heb er niet veel van gemerkt, ik was weg. Volgens mij was het met name in de periode dat ik weg was met het Nederlands Elftal dat het een hot topic was. Maar daar heb ik niet heel veel van meegekregen. Nee, weet je wat ik moeilijk vind? Die websites duiken overal bovenop, misquoten ontzettend veel. Ik heb dat zelf ook, ik snap wel dat heel veel spelers niet meer het achterste van hun tong laten zien. Ik vind het gewoon belachelijk hoe daar tegenwoordig in de voetbalmedia tegenaan wordt gekeken en dat er quotes worden gebruikt die helemaal niet waar zijn. Gewoon clickbaits worden gebruikt in plaats van gewoon goede journalistiek. Ik snap het wel, iedereen verandert in robots. We hebben te maken met een groot bedrijf, dus we kunnen al niet alles zeggen wat we vinden natuurlijk. Individuele sporters kunnen dat wel gewoon. Bijvoorbeeld iedereen zegt altijd dat schaatsers of wielrenners zijn veel leuker. Maar ja, die hebben natuurlijk gewoon een eigen BV. Die kunnen zeggen wat ze willen. Wij hebben te maken met een hele organisatie. En als sites alleen maar voor clickbaits gaan, dan wordt het alleen maar erger en erger. Ik doe bijvoorbeeld ook nooit meer interviews, precies om die reden. Ik kan me ook voorstellen dat de trainer nu ook denkt: Krijg allemaal maar de tandjes, ik ga lekker kort antwoorden. Ik ben allang niet meer zo spontaan, niet zoals in het begin in ieder geval. Dat is zonde, maar het is wat het is."




Discussieer mee op de forums


Tags

til spontaan clickbaits espn aangevlogen achterste beziggehouden blikken bosz cornervlag doorhebben handgebaren hot journalistiek kantwissel lekkerst misquoten nah onbewust quotes robots schaatsers schatte sparta sporters tandjes tong voetbalmedia websites werkgever wielrenners

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman boscagli bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona intensiteit jong juve juventus mauro psg rkc saibari schouten sparta sporting ster til tillman vaio veerman weghorst