De Jong: "Zo'n rode kaart verandert een wedstrijd"

20 oktober 2024 04:10

De Jong: "Zo"n rode kaart verandert een wedstrijd"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 1-2 gewonnen wedstrijd in Alkmaar verscheen aanvoerder en doelpuntenmaker Luuk de Jong direct na het laatste fluitsignaal op het veld voor de camera's van ESPN om terug te blikken op de negende achtereenvolgende overwinning in de Eredivisie: "Nou, ja, je weet, na zo'n rode kaart verandert een wedstrijd. Het is goed dat we daarna door blijven drukken en de 1 en 2-0 maken maar hoe we in de tweede helft speelden is niet zoals we willen spelen, denk ik. Je voelt aan alles dat de urgentie om om te schakelen, direct druk te zetten en die bal weer te hebben en direct exclusief een actie of loopactie te maken, dat zat er allemaal net niet meer in. En dan kunnen zij het gemakkelijk verdedigen, daardoor hebben we niet echt hele grote kansen meer kunnen creëren. Op het eind gingen ze van tactiek veranderen en gingen ze 4-3-2 spelen en dan zie je dat we er niet echt meer onderuit konden spelen, wat ook met een man meer wij gewoon moeten kunnen. Dat vond ik niet goed aan ons vanavond."

"Nee, ja, je probeert ze continu op te peppen en bezig te houden. Kijk, het is soms lastig om uit te leggen maar het komt er soms een beetje in en dan is het moeilijk het er weer uit te krijgen. Dat moet je echt bij jezelf proberen op te roepen en dat zat er vandaag niet in. Natuurlijk met in je achterhoofd; dinsdag moeten we weer, moet ik nog wel alles geven nu? Dat mag niet. Deze wedstrijd is op dit moment gewoon het belangrijkste en dan wordt het nog 1-2. Ja, als je zo speelt dan is er gewoon een redelijke kans dat AZ nog een doelpunt maakt en dat gebeurt. Dat werden nog een paar hachelijke minuten en dat is echt slecht van onze kant."