Transparent
Inloggen
Sluiten

Boscagli: "Bijtekenen is voor nu geen optie meer"

22 oktober 2024 14:37
Foto: Pro Shots

Boscagli: "Bijtekenen is voor nu geen optie meer"; image source: Pro Shots

PSV is gisteren gearriveerd in Parijs en na de voorbereidende training in het Parc des Princes ging Olivier Boscagli in gesprek met Helene Hendriks van Ziggo Sport. Daarin blikt de PSV-verdediger terug op de contractsituatie van afgelopen zomer waarbij de Fransman PSV het liefst had ingeruild voor een nieuwe uitdaging. Ook blikt de verdediger vooruit op de kraker van vanavond met Paris Saint-Germain. Ook keek hij even terug naar de voorbije weken, waarin PSV nog altijd foutloos is in de Eredivisie."Als je kijkt naar het afgelopen jaar, begonnen we vaak met dezelfde intensiteit en pakten we ook veel punten en boekten we ook goede resultaten. Het is dus geen verrassing. Het is het resultaat van lange tijd hard werken. Misschien spelen we momenteel niet ons beste voetbal, maar toch hebben we de eerste negen wedstrijden gewonnen. Dat is belangrijk, dat je ook je slechte wedstrijden gewoon wint. We zijn ons wel bewust dat het echt veel beter moet zodat we onze wedstrijden ook blijven winnen."

Wat is volgens Boscagli de belangrijkste oorzaak van het niveauverschil ten opzichte van vorig jaar?"Je hebt nu meer acceptatie van onze tegenstanders die ons treffen. Ze voetballen veel verdedigender dan vorig jaar. Ze weten nu hoe wij graag spelen en daar passen ze zich op aan. Maar vooralsnog weten we toch te winnen en doen we het nog altijd beter dan onze tegenstanders."

Of hij blij is weer even in zijn vaderland te zijn:"Ja, het is heel fijn om hier te zijn. Vanaf het moment dat we geland zijn al. Het is fijn om weer in mijn eigen taal te kunnen spreken. Ook om in dit stadion te zijn is heel mooi, het is een prachtig stadion. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijd."

Verwacht Boscagli vanavond op het middenveld of op zijn vertrouwde plek in de defensie te gaan spelen? "Ik weet nog niet hoe we gaan spelen morgen. Vandaag was het meer een dag van herstellen. We hebben het ook niet veel over voetbal gehad. Het belangrijkste was ons herstel omdat er maar drie dagen tussen de duels met AZ en Paris Saint-Germain zit. We gaan het zien, ik wil gewoon op het veld staan morgen."

Het ging ook nog even over de afgelopen transferzomer en een eventueel langer verblijf van Boscagli bij PSV:"Het was een drukke zomer. Ik heb wat gesprekken met clubs gehad, ik had verwacht te vertrekken deze zomer. Dat is niet gelukt uiteindelijk, het is zoals het is. Afgelopen zomer was het ook een optie om te verlengen bij PSV. Op dit moment niet meer. Er komt weer een nieuwe transferperiode aan, normaal gesproken is dit mijn laatste seizoen bij PSV. Ik moet mezelf voorbereiden, elk verhaal heeft twee kanten. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten omdat de transfer er niet van gekomen is of je bekijkt het positief en ziet het als een extra jaar ter voorbereiding op de nieuwe uitdaging. Ik kies voor die tweede optie."




Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli bijtekenen acceptatie boekten contractsituatie eredivisie foutloos fransman gearriveerd geland helene hendriks ingeruild intensiteit kies kraker niveauverschil parc parijs princes transferzomer vaderland verdedigender voorbereidende ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 uur geleden
Dat is zijn goed recht. Volwassen hoe hij zich opstelt na het mislopen van de transfer. Fair om na dit seizoen dan wel voor jezelf te kiezen. Boscagli moeten we straks een heel mooi afscheid geven. Mooiste ontwikkeling van een speler in de afgelopen jaren wat mij betreft. Van "dit is echt helemaal niks" (linksback eerste seizoen) naar de beste PSV verdediger sinds Hector Moreno wat mij betreft.
+9/-0

7 uur geleden
Wordt echt wat om hem te vervangen. Monsieur Magnifique.
+2/-0

Mag van mij vanavond gerust weer een lelijke goal maken;-)
+3/-0

5 uur geleden
Na het afketsen van een eventuele transfers afgelopen zomer heeft hij zich uitstekend opgesteld. Alles voor de club. Prima prof met een geweldige mentaliteit. Gun hem eind seizoen een hele mooie transfer. Dat hij (nog) niet bijtekent is meer dan logisch en acceptabel.
+2/-0

5 uur geleden
Is en blijft zijn goed recht om niet te verlengen. Psv en hij zullen zijn revalidatie jaar ook in de overweging meegenomen hebben bij de verkoopsprijs afgelopen seizoen. Dat was voor deze geweldenaar echt een belachelijke fooi.
+1/-0

4 uur geleden
Hou mijn hart vast de komende 2 transfer periode's.
Al vele jaren lukt het maar niet een fatsoenlijke verdediger te kopen, nu gaat ook nog eens onze topper weg.(en zijn goed recht)
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.821 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman bosz bot dams eredivisie feyenoord flamingo hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp mauro perisic psg rkc saibari schouten sporting til tillman vaio veerman weghorst