Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV pakt zwaarbevochten punt in Parijs

22 oktober 2024 23:01
Foto: Pro Shots

PSV pakt zwaarbevochten punt in Parijs; image source: Pro Shots

PSV heeft vanavond een zwaarbevochten en ontzettend knap punt opgehaald in Parijs. Na negentig minuten stond er een 1-1 gelijke stand op het scorebord. Noa Lang maakte na ruim een half uur de verrassende openingstreffer, nadat PSV meermaals ontsnapte aan een Franse tegengoal. Tien minuten na rust zette Achraf Hakimi met een houdbaar schot door de benen van Walter Benitez de gelijkmaker op het scorebord. In het restant werd er niet meer gescoord en dus verdubbelt PSV haar puntenaantal. Na drie wedstrijden in de competitiefase van de UEFA Champions League staat de ploeg van Peter Bosz nu op twee punten.

PSV speelde in de meest logische opstelling en dus koos Peter Bosz voor Mauro Junior en Matteo Dams op de backposities, terwijl Guus Til, Ismael Saibari en Malik Tillman het driemansmiddenveld vormden. De thuisploeg had een enorm overwicht en kreeg ook de beste kansen. Desalniettemin lagen er ook kansen voor PSV op meer dan een gelijkspel. Guus Til kreeg daar kort na de gelijkmaker van Hakimi de beste kans voor. De middenvelder profiteerde van onoplettendheid in de Parijse defensie en kon vervolgens alleen af op het doel van Donnarumma. De doelman lag al en Til hoefde alleen nog maar af te ronden, maar besloot de bal breed te leggen op de meegekomen Noa Lang. Die stond echter inmiddels in de dekking van Hakimi die goed mee terug kwam. Daardoor was de kans verkeken.

In de absolute slotfase, de blessuretijd liep al, besloot arbiter Glenn Nyberg Paris Saint Germain een penalty te geven na een vermeende overtreding van Boscagli op invaller Asensio. Na tussenkomst van de VAR bleek dat niet terecht en dus draaide de Zweedse scheidsrechter zijn beslissing terug. Twee minuten later was PSG nogmaals dichtbij de winnende treffer maar vertolkte Walter Benitez een absolute heldenrol met een katachtige reflex. En dus pakt PSV, zonder de diverse sterkhouders én zonder PSV-supporters een ontettend knap en zwaarbevochten punt in de Franse hoofdstad.




Discussieer mee op de forums


Tags

zwaarbevochten hakimi parijs til benitez bosz walter achraf asensio backposities boscagli competitiefase dams dekking donnarumma driemansmiddenveld glenn heldenrol houdbaar ismael katachtige malik matteo mauro meegekomen nyberg onoplettendheid ontettend parijse psg puntenaantal saibari sterkhouders tillman uefa var verdubbelt verkeken vertolkte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman boscagli bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona intensiteit jong juve juventus mauro psg rkc saibari schouten sparta sporting ster til tillman vaio veerman weghorst