Transparent
Inloggen
Sluiten

De Jong: "Wist direct al dat het geen penalty was"

23 oktober 2024 01:08
Foto: Pro Shots

De Jong: "Wist direct al dat het geen penalty was"; image source: Pro Shots

Aanvoerder Luuk de Jong verscheen direct na afloop van het 1-1 gelijkspel in Parc des Princes voor de camera's van Ziggo Sport, om samen met Helene Hendriks terug te blikken op zijn wedstrijd tegen Paris Saint-Germain:"Ja, billenknijpen. Dat klopt. Ik wist wel meteen dat het honderd procent geen penalty was, ik stond erachter, achter Olivier. Dus goed dat de scheids die beslissing terugdraaide. Walter redde ons nog een paar keer fantastisch. Je zag ook, ze brachten wissels in en die brachten minstens net zoveel power als hun voorgangers. Dan weet je dat je het heel moeilijk krijgt. Complimenten aan de jongens hoe ze vandaag gestreden hebben want we hebben alles gegeven, denk ik."

"Die eerste twintig minuten kregen ze een paar flinke honderd procent kansen die er gelukkig niet in gingen. Daardoor besefte ik wel dat we iets anders moesten gaan doen. Ze kwamen telkens er door of een bal achter de laatste linie of ook van die gevaarlijke ballen tussen de verdediging door. We probeerden wel druk te zetten maar zij hebben zulke vaardige spelers, die dan ook positioneel zo goed positie kiezen waardoor als je druk zet, zij er tussendoor spelen. Dat maakt het zo moeilijk tegen die gasten. Daarom hebben we er op gegeven moment voor gekozen die middelste centrale verdediger aan de bal te laten, dat was de minst opbouwende. Dan proberen er vanzelf ergens een keer op het middenveld een bal te veroveren en dan eruit te komen. Toen maakten we ook die geweldige goal van Noa, uit zo'n omschakelmoment. Daar moesten we het van hebben vandaag. Helaas had Guus in dat een-op-een duel hem niet kunnen prikken, anders hadden we hem misschien kunnen stelen vandaag. We moeten blij zijn met een punt, we hebben gestreden en dat was heerlijk, ja."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong billenknijpen blikken helene hendriks omschakelmoment opbouwende parc positioneel power prikken princes scheids stelen terugdraaide vaardige walter ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.821 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman bosz bot dams eredivisie feyenoord flamingo hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp mauro perisic psg rkc saibari schouten sporting til tillman vaio veerman weghorst