Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Dat we hier een punt wegslepen voelt gewoon lekker"

23 oktober 2024 01:42
Foto: Pro Shots

Bosz: "Dat we hier een punt wegslepen voelt gewoon lekker"; image source: Pro Shots

Ook een enigszins opgeluchte Peter Bosz verscheen na afloop van het 1-1 gelijkspel voor de camera's van Ziggo Sport. In de mixed zone ging de trainer van PSV in gesprek met Helene Hendriks en Andre Ooijer om terug te blikken op de wedstrijd:"Het was een hectische slotfase, ja. Of ik heb zitten zweten? Nee, daar was het veel te koud voor. Als ik het over het voetbal wil hebben. We begonnen niet goed aan de wedstrijd in de eerste tien minuten. Daarna begonnen we wel te voetballen en dat is denk ik het medicijn tegen een ploeg die met zoveel intensiteit speelt en die ook zoveel kwaliteit op het veld heeft. Dat je dan zelf zoekt naar momenten om te gaan voetballen. Dat deden we, vond ik, na tien minuten wel. Je scoorde een geweldige goal met Noa. De tweede helft zeg je dan: Jongens, zorg dat je toch weer aan het voetballen toe gaat komen. Dat is niet meer gelukt. We kwamen niet meer onder hun druk uit, ze klapten eroverheen. We zijn een paar keer goed weg gekomen, hebben grote kansen gehad. Die hebben wij bij 1-1 ook nog een gehad via Guus. Die had niet gezien dat hij Marquinhos bij zich had."

"Wat was er niet goed? Als je in zo'n ambiance zo'n wedstrijd speelt, moet je toch proberen de rust te vinden om zo snel mogelijk te gaan voetballen. Dat lukte ons niet, we speelden te snel de lange bal en waren te snel de bal kwijt. Dan krijg je de een na de andere aanval over je heen. Op een gegeven moment voetbalden we ons er wél onderuit. Zij stopten er zoveel energie in, dat was niet normaal. Je weet ook, dat houden ze nooit negentig minuten vol. Dan gaat het erom dat je zelf die momenten vindt om te voetballen. Dat lukte ons wel een paar keer, dat je wat langer aan de bal blijft, van kant wisselt en hun aan het lopen brengt. Dat deden we een aantal malen goed."

"Ja, bij de goal onderschepte Boscagli goed de bal. Ik vond hem in balbezit wel weer goed, tegen de bal had hij een paar vreemde momenten. Normaal gesproken komt de tegenstander niet met zoveel mensen in de zestien. Nu doken ze van alle kanten op. Daarmee hebben we een aantal keer echt geluk gehad vanavond. Dat is onder andere een kwestie van communiceren met elkaar. Dat is ook de situatie vantevoren al zien en niet op het moment dat iets gebeurt pas handelen. Dus niet reageren maar anticiperen. En dat gaat hier op Champions League-niveau heel snel. We hadden natuurlijk ook geen koekenbakkers tegenover ons staan, dus dan moet je op topniveau ook verdedigen."

"Laat ik ook zeggen dat ook ik vond dat Hakimi de beste en gevaarlijkste man aan hun kant was. Toch vind ik dat wij dat goed gedaan hebben want dit is gewoon echt een geweldige speler. Daar staat Matteo Dams tegenover. Die heeft dat goed gedaan. Die had de ene keer met Dembele te maken, ook geen slechte speler, en de andere keer met Hakimi. En ik vind dat hij dat het grootste deel van de wedstrijd gewoon geweldig gedaan heeft. Dat is eigenlijk echt niet normaal, nee. Hij maakte nog een sliding op het eind waar hij geel voor kreeg, daar moet hij misschien wat langer mee blijven lopen. Maar voor de rest vind ik dat die jongen wederom een geweldige wedstrijd heeft gespeeld."

"Het punt. Dat je hier in Parijs een punt haalt, wat je vooraf misschien niet incalculeert. De manier waarop we dat gehaald hebben, dat is niet met goed voetbal geweest vandaag. We hebben dat wel geprobeerd maar dat is niet echt gelukt. Met de vele afwezigen die je hebt. Dat je dan toch met zijn allen hier een punt weg weet te slepen, dat voelt gewoon lekker."




Tags

bosz hakimi wegslepen anticiperen blikken boscagli communiceren dams dembele doken helene hendriks incalculeert intensiteit koekenbakkers kwestie malen marquinhos matteo medicijn mixed onderschepte ooijer opgeluchte parijs sliding stopten topniveau vantevoren voetbalden ziggo zorg zweten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman boscagli bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona intensiteit jong juve juventus mauro psg rkc saibari schouten sparta sporting ster til tillman vaio veerman weghorst