Transparent
Inloggen
Sluiten

Historische balans PSV tegen PEC Zwolle

25 oktober 2024 16:59
Foto: Pro Shots

Historische balans PSV tegen PEC Zwolle; image source: Pro Shots

Morgenavond staat voor PSV de vierentwintigste Eredivisiewedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. In de voorgaande drieëntwintig edities wist PSV zestien keer te winnen, drie keer eindigde het in een gelijkspel terwijl PEC er vier keer in slaagde de drie punten mee terug naar Overijssel te nemen. PSV kent daarbij een positief doelsaldo van drieënveertig goals, PSV scoorde vijfenzestig goals in het Philips Stadion tegen PEC Zwolle terwijl ze er tweeëntwintig tegenkregen.

De grootste overwinning voor PSV dateert van het seizoen 2002/2003. In het eerste seizoen van Guus Hiddinks tweede periode in Eindhoven werd Zwolle met liefst 6-0 naar huis gestuurd. Goals werden gemaakt door Jan Vennegoor of Hesselink, Mark van Bommel, Arjen Robben en een hattrick van Mateja Kezman. In seizoen 2012/2013 wist PEC Zwolle in de eerste wedstrijd na de winterstop verrassend met 1-3 te winnen in Eindhoven, dat is dan weer de grootste nederlaag die PSV ooit in eigen huis leed tegen de Zwollenaren.

Vorig seizoen wist PSV twee keer met ruime cijfers te winnen van PEC Zwolle. In eigen huis werd er in november met 4-0 gewonnen dankzij goals van Hirving Lozano, Guus Til, Luuk de Jong en Malik Tillman, terwijl PSV in Zwolle met liefst 1-7 uithaalde. Dankzij een hattrick van Luuk de Jong, twee goals van Johan Bakayoko, een goal van invaller Ricardo Pepi en een eigen goal van Sam Kersten wist PSV de op een na grootste score van het afgelopen seizoen neer te zetten, na de 0-8 tegen sc Heerenveen.

Het moet, ook gelet op de historie, dus raar lopen wil PSV na morgenavond niet met de maximale score van dertig punten uit tien wedstrijden de ranglijst aanvoeren. Nieuwsgierig naar de volledige historie van PSV-PEC Zwolle? Kijk dan vooral hier.




Discussieer mee op de forums


Tags

pec hattrick historie jong aanvoeren arjen bakayoko bommel drieentwintig drieenveertig heerenveen hesselink hiddinks kersten kezman lozano malik mateja nieuwsgierig overijssel pepi robben slaagde tegenkregen til tillman tweeentwintig uithaalde vennegoor vierentwintigste vijfenzestig zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman boscagli bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona intensiteit jong juve juventus mauro psg rkc saibari schouten sparta sporting ster til tillman vaio veerman weghorst