Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV speelt met 2-2 gelijk tegen Olympisch Team Zuid-Korea (2e helft) (debuut Cho, Van Dijk, Hoogstrate, Jacobsen, Wuytens)

14 juli 2003 12:13

Verslaggever: RvW

PSV heeft vanmiddag In Daegu, Zuid-Korea met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Olympisch elftal van Zuid-Korea begonnen. De wedstrijd was behoorlijk goed te volgen via live beelden over internet. Mateja Kezman zorgde in de tweede helft voor beide PSV treffers. Hij bracht PSV tot twee keer toe van een achterstand terug. Hij was duidelijk de scherpste aanvaller vandaag.

PSV had in het eerste half uur 65% van het balbezit. Slechts een paar keer kon het er goed doorheen komen. De keeper redde echter pogingen van Robben en Van Bommel. Verder waren er nauwelijks open kansen te noteren. In het laatste deel van de eerste helft zette het Olympisch team van Zuid-Korea iets meer druk. Mogelijk heeft dat er ook mee te maken met het feit dat de Koreanen volop in competitie zijn en PSV er pas een week training op heeft zitten. Uiteindelijk had PSV 55% balbezit in de eerste helft, waarin het spelpeil langzaam iets wegzakte.

PSV begon de tweede helft feller, scherper aan de wedstrijd onder leiding van Mateja Kezman. 5 minuten na rust haalde een aanvaller van Zuid-Korea gehinderd door een PSV verdediger vanaf de 16 meter hard en hoog, onhoudbaar voor Van Dijk, uit, 1-0.

Na 12 minuten kwam PSV op gelijke hoogte. Na een prachtige passeerbeweging van Leandro op de rechterflank gaf hij de bal diep voor op Kezman. Die nam aan en schoot de bal goed in, 1-1, zijn tweede goal van de avond dus.

De wedstrijd lijkt daardoor wat opengebroken, aan beide kanten ontstaan er enige kansen. Van Dijk trad bij de gevaarlijke counters doortastend op. Na ruim een half uur spelen kwam PSV op een 2-1 achterstand via een vlammend afstandschot van 30 meter. Vlak daarna zette Kezman nog eens extra aan. Bij een foutje van de Koreanen kon hij prompt de gelijkmaker binnenschieten, 2-2. In de laatste minuut moest Van Dijk met een reflex nog voorkomen dat de Koreanen de winst alsnog naar zich toe zouden trekken.

Al met al een behoorlijk eerste optreden van PSV. In een duel waarin bijna alle aanwezige PSV'ers aan bod kwamen (op de internationals aan), moest PSV direct na een week training aan de bak. Tegen de topfitte Koreanen (U23) had PSV een licht overwicht, maar kon het nog te weinig creeeren. Met een gelijkspel mogen beide ploegen achteraf tevreden zijn.

Opstelling (onder voorbehoud): Van Dijk, Takak, Ooijer, Colin, Lee, Cho, Van Bommel, Van der Schaaf, Robben, Leandro, Vennegoor of Hesselink
2e helft: Ji-sung Park, Mateja Kezman, Theo Lucius, Michael Jacobsen en Wuytens in het veld. Na een kwartier in de 2e helft verving Hoogstrate Arjen Robben. Vlak voor tijd kwam Stojanovic er nog in voor Van der Schaaf.

De 17-jarige stagespeler Cho speelt aan de rechterkant. PSV speelt nog zonder de internationals die zich later bij de selectie voegden.

Op het PSV Forum is meer informatie te vinden over de wedstrijd.

Meer op




Tags

dijk korea kezman cho koreanen hoogstrate jacobsen mateja robben wuytens bommel leandro schaaf afstandschot arjen binnenschieten colin counters creeeren daegu doortastend feller gehinderd gevaarlijke hesselink lee lucius michael noteren onhoudbaar ooijer park passeerbeweging prompt rechterflank scherper scherpste spelpeil stagespeler stojanovic sung takak topfitte vennegoor vlammend voegden voorbehoud wegzakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage