PSV wint met 4-1 van LA Galaxy

20 juli 2003 11:36

PSV heeft de derde wedstrijd in het toernooi om de Peace Cup tegen LA Galaxy met 4-1 gewonnen. Ondanks dat het noodgedwongen opnieuw zonder Kezman en Vogel speelde was het duidelijk de betere ploeg tegen de Amerikanen. Via doelpunten van Park, Vennegoor of Hesselink, De Jong en Van Bommmel bereikte PSV de finale voor een dolenthousiast Koreaans publiek in Suwon.

Na een paar minuten scoorde Park de openingstreffer. In het strafschopgebied kreeg hij een afvallende bal voor zijn voeten en aarzelde hij geen moment. Een minuut later kreeg Jan Vennegoor of Hesselink een uitstekende voorzet vanaf de linkerzijlijn van Robben. Hij nam de bal ineens en schoot via het been van een verdediger van LA Galaxy simpel de 2-0 binnen.

Na een kwartier spelen kwamen de Amerikanen terug. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggelegd op de negen meter op de volledig vrijstaande Chacon van LA Galaxy. Die kon simpel de 2-1 binnenschieten.

Na de heel vroege 2-0 leek de wedstrijd gespeeld. PSV ging wat freewheelend verder, waarbij vooral Park zich wilde laten zien op de rechterflank. Na de uitbraak over rechts waarbij de verdediging van PSV werd uitgespeeld kwam LA Galaxy echter weer in de wedstrijd.

De wedstrijd golfde daarna op en neer zonder echt spannend te worden. In de 38ste minuut wisselde Hiddink om onbekende redenen Vennegoor of Hesselink voor Rommedahl.

PSV begon goed aan de tweede helft. Een schot van Dennis Rommedahl werd net over de lat getikt door de Amerikaanse keeper. Nadat Hiddink zich wat druk maakte ging PSV wat vroeger storen, waardoor het makkelijker de wedstrijd in handen hield. Na 10 minuten werd De Jong diepgestuurd. Hij liep dwars door de verdedigingslinie en liet de keeper vervolgens in de rechterhoek kansloos, 1-3. Na 19 minuten kwam Hoogstrate in het veld voor Robben. Een minuut of vijf later werd de verdediging van PSV uitgespeeld, de grote kans werd echter net naast geschoten. De wedstrijd ging daarna helemaal open. LA Galaxy ging frank en vrij aanvallen, waardoor er ook voor PSV ruimte onstond. Uiteindelijk was het Van Bommel die daarvan profiteerde. Hij liep zichzelf op de rand van het strafschopgebied vrij en schoot diagonaal de 4-1 binnen.

Vier minuten voor tijd kreeg Young-pyo Lee voor een zeer dankbaar Koreaans publiek een publiekswissel. De zeer Christelijke Koreaan lag deze week enorm onder vuur in Korea, omdat hij gewoon meedeed in het door de religieuze sekte Moon georganiseerde toernooi. Er was nogal wat druk op hem uitgeoefend om niet mee te doen.

De wedstrijd werd weer live uitgezonden op internet en kon o.a. via TBC of via mediaplayer bekeken worden.