Transparent
Inloggen
Sluiten

VONLANTHEN PER DIRECT NAAR PSV (update)

30 juli 2003 14:56 - Young Boys

Verslaggever: RvN

Het Zwitserse Young Boys meldt dat Johann Vonlanthen per direct naar PSV vertrekt. De jonge talentvolle aanvaller zou aanvankelijk in de winterstop de overstap naar PSV maken om op zijn 18e verjaardag een contract te ondertekenen bij PSV. Eerder bleek destijds volgens de reglementen niet mogelijk. Het is onduidelijk waarom dat nu wel mogelijk is. Vonlanthen zal niet naar Engeland afreizen, waar de selectie nu in trainingskamp is.

In november 2002 bereikte PSV overeenstemming met Vonlanthen en zijn club Young Boys per 1 januari 2004. Vanwege zijn leeftijd zou hij pas vanaf 1 februari 2004 voor PSV uitkomen, op die datum wordt hij 18. Vanaf 1 januari zou een contract van 4,5 jaar ingaan.

PSV was al heel lang ge?nteresseerd in de Zwitserse spits van Colombiaanse afkomst. Zo speelde hij in augustus nog mee in een jeugdelftal van PSV op het jeugdtoernooi op de Herdgang. PSV twijfelde aanvankelijk over de aankoop vanwege de kosten en het feit dat hij pas in 2004 voor PSV uit mag komen. PSV moest echter haast maken, vanwege de interesse van vele Europese topclubs. Vonlanthen maakte als 16-jarige al indruk in de hoogste Zwitserse klasse bij Young Boys en bij zijn debuut in Zwitserland U19 en U21. Het afgelopen seizoen speelde hij de meeste duels als invaller voor o.a. Chapuisat.

Inmiddels eindigde hij het afgelopen seizoen op de tweede plaats in de verkiezing van Rookie of the Year in de Zwitserse competitie. Hij startte het nieuwe seizoen met een doelpunt als invaller in de door Young Boys met 4-1 gewonnen openingswedstrijd van de Zwitserse competitie. In het tweede duel viel hij in zonder te scoren. Afgelopen week ontbrak hij wegens een blessure bij Young Boys.

Meer op Young Boys




Tags

vonlanthen afkomst chapuisat engeland haast herdgang jeugdelftal jeugdtoernooi johann nteresseerd openingswedstrijd reglementen rookie trainingskamp year zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage