PSV wint ook derde duel in Londen; 0-2 tegen Spurs

3 augustus 2003 14:55

PSV is er ook in geslaagd de derde wedstrijd in Engeland te winnen. Tegen Tottenham Hotspur wonnen de Eindhovenaren met 0-2. Park zorgde al na 8 minuten voor de openingstreffer, twee minuten voor tijd scoorde uitblinker Robben de 0-2. PSV had het duel op White Hart Lane duidelijk in handen en verzuimde alleen verder uit te lopen. Het duel was live te volgen via audio commentaar van Tottenham Hotspur.

Na 8 minuten kwam PSV al op voorsprong via een kopbal van Park na een goed genomen hoekschop van Robben. Die hoekschop kwam tot stand nadat Keller een inzet van Kezman op schitterende wijze uit het doel had gewerkt. daarvoor waren er al kansen van Kezman en Robben te noteren.

Tottenham Hotspur deed iets terug, na een minuut of 20 verdween een kopbal net over de lat. De Spurs kwamen in deze fase beter in de wedstrijd. PSV bleef echter continu gevaarlijk, Robben opnieuw een van de uitblinkers, kreeg na 25 minuten een scorsingsmogelijkheid. Na een actie schoot hij de bal net naast.

In het vervolg van de eerst helft ging de wedstrijd gelijk op. Aan beide kanten waren er enige mogelijkheden te noteren, maar echt grote kansen waren er niet. PSV begon uitstekend aan de wedstrijd, maar drukte in het tweede gedeelte niet echt meer door.

Na rust kwamen Vogel en Hoogstrate in het veld voor Hofland en Rommedahl. In het eerste kwartier van de tweede helft zijn weinig noemenswaardige gebeurtenissen te melden. PSV heeft het overwicht, maar creeert nog weinig uitgespeelde kansen. Zelf komt PSV tegen de thuisclub, die zich aan het eigen publiek presenteert, nauwelijks in de problemen.

Een klein kwartier voor tijd brengt Hiddink voor wat extra vuur voorin John de Jong in het veld voor doelpuntenmaker Ji-sung Park.

Twee minuten voor tijd verdubbelde uitblinker Robben de score, hij creeerde zelf de kans en rondde vervolgens goed af.

Om 18.00 uur zal de wedstrijd integraal worden uitgezonden door Eurosport. In het Studio Sport programma op Ned 2 zal tussen 19.00 en 20.00 uur een samenvatting worden uitgezonden.

Opstelling PSV: Waterreus, Bogelund, Hofland ('46 Vogel), Colin, Lee, Rommedahl ('46 Hoogstrate), Van Bommel, Van der Schaaf, Robben, Park ('78 De Jong) en Kezman