Ruime overwinning voor PSV; 6-1 tegen Willem II

23 augustus 2003 21:23

PSV heeft vanavond een ruime overwinning weten te behalen op Willem II. In de Brabantse derby werd het 6-1 voor PSV. Bij rust stond het al 4-1 in het Philips Stadion. Kezman bracht zijn seizoentotaal op vier door twee treffers. De andere doelpunten werden gescoord door Ooijer, Rommedahl, Van Bommel en Park.

De eerste helft was niet bijzonder goed. PSV kon Willem II maar moeizaam de wil opleggen. Na 10 minuten kwam de ploeg wel op voorsprong nadat Ooijer een corner van Rommedahl binnenwerkte. Na slecht verdedigen van onder meer Bogelund kwam Willem II via Sektaoui langszij.

Na een half uur spelen ging het opeens snel. Binnen 7 minuten liep PSV van een 1-1 stand uit naar 4-1. Rommedahl bracht de ploeg na een goede samenwerking met Park op voorsprong. Van Bommel zorgde voor een schitterende 3-1. Na een pass van Rommedahl passeerde hij zijn tegenstander en haalde hij vol uit in de rechterbovenhoek. Uitblinker Robben had vervolgens een schitterende actie waarna hij van de achterlijn Kezman bereikte. Die speelde de keeper uit en schoot de 4-1 binnen.

In de tweede helft was het opnieuw Robben die Kezman via een assist in staat stelde te scoren. Park had na ongeveer een uur spelen de afsluiter van de avond met een schot voor de 6-1. PSV had in het laatste half uur zeker nog verder uit kunnen lopen, maar onder andere Kezman wist zijn derde van de avond niet te maken. Hoogstrate maakte in de slotfase zijn officiele debuut voor PSV.

Daarmee eindigde een avondje PSV met een prachtige score. Het was geen grootse wedstrijd maar de individuele acties en doelpunten deden veel goed. PSV had daardoor uiteindelijk toch geen kind aan de Tilburgers.