Tsjechie naar EK, Nederland naar playoffs

10 september 2003 22:08

Nederland is er niet in geslaagd om zich direct te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Tsjechie eindigt als eerste in de poule door een 3-1 overwinning op Oranje. Nederland zal nu als tweede in de poule playoff wedstrijden moeten afwerken. De wedstrijd werd eigenlijk al in de 13e minuut beslist door een rode kaart van Davids (2x geel). Na een 2-0 achterstand via een penalty van Koller en een goal van Poborski, kwam Oranje met 10 man terug via Van der Vaart na een uur spelen. Het Nederlands elftal moest alles op alles zetten. In blessuretijd kwam Van der Sar mee op bij een hoekschop. Nadat die afgeslagen werd voltrok Baros het lot over de Nederlanders.

Mark van Bommel speelde de gehele wedstrijd centraal op het middenveld. In de slotfase liep hij tegen een gele kaart op, waardoor hij de laatste interland in de poule aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Andre Ooijer kwam na rust in het veld voor Frank de Boer.