PSV verslaat FC Utrecht: 2-1

13 september 2003 21:27

In het Philips Stadion heeft PSV zaterdagavond FC Utrecht met 2-1 verslagen. In een weinig grootse wedstrijd kwam PSV geen moment in de problemen. Zelf kon het aan de vooravond van de Champions League start echter ook weinig indruk maken. Mateja Kezman en Mark van Bommel waren de doelpuntenmakers. Voor Kezman betekende het zijn 98ste officiele goal. Zijn 99ste liet hij liggen, hij miste een penalty in de slotfase.

PSV begon goed aan de wedstrijd door druk te zetten naar voren en scherp te spelen. Toch was het moeilijk om tegen het stugge Utrecht ruimte te vinden. In de 16e minuut werd die ruimte wel gevonden. Rommedahl stuurde Kezman prachtig diep. Die liep zijn tegenstander er goed uit en schoof de bal langs de te ver uitkomende Ponk. Daarna zakte de wedstrijd wat in. PSV had te weinig creativiteit, maar hield FC Utrecht makkelijk van de goal.

De tweede helft begon teleurstellend voor PSV. De ploeg liet te weinig zien en liet FC Utrecht te ver komen. Kansen kwamen daar echter nauwelijks uit. Naarmate FC Utrecht meer naar voren ging spelen in de hoop op de gelijkmaker, kreeg PSV voorin meer ruimte. Kezman heroverde op eigen helft via een felle sliding de bal. Opnieuw kreeg Rommedahl de bal. Dit keer stuurde hij van Bommel diep. Aan de zijkant van de goal schoot hij vervolgens de bal tussen de benen van Ponk binnen.

8 minuten voor tijd kreeg Kezman de kans op zijn tweede treffer en de 99ste officiele in het shirt van PSV. In het strafschopgebied legde hij de bal zelf af in het centrum op Rommedahl. Die ging in een duel met Zuidam naar de grond. De Jong pakte de bal op, maar werd door dezelfde Zuidam naar de grond gebracht. De penalty werd vervolgens door Kezman op de voeten geschoten van Ponk.

In blessuretijd redde de Japanner Fujita nog de eer voor FC Utrecht door de 2-1 binnen te schieten. Robben kon deze wedstrijd geen stempel op de wedtsrijd drukken, hij was tegenvallend.