Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV komt tekort voor Champions League; 1-2 thuisnederlaag tegen Monaco

17 september 2003 22:36

Ook in het achtste Champions League seizoen lijkt het er vooralsnog niet in te zitten. Tegen het Franse Monaco verloor een bij vlagen onthutsend PSV met 1-2. Daarmee lijken de kansen op het behalen van de volgende ronde miniem, uitgaande van de suprematie van Deportivo La Coruna. Op de nederlaag was weinig af te dingen. Op strijd maakte PSV het de Fransen nog wel moeilijk in de tweede helft. Voetballend was de ploeg echter kansloos tegen Monaco. Met name op het middenveld verloor PSV volledig de strijd door de onzichtbare flanken en een tegenvallend centrum. De spitsen werden daardoor maar weinig in stelling gebracht. Mateja Kezman werkte wel ontzettend hard, kreeg een paar kansen, maar wist die niet te benutten.

PSV kwam na een half uur op achterstand. Bouma zat mis bij een voorzet van links. Daardoor kwam de bal in de verre hoek bij Morientes die simpel in kon koppen. De Franse profiteerden daarmee simpel van fouten van PSV. Waar PSV voorin geen ruimte en kansen kon creeren, konden de Fransen bij hun aanvallen elkaar wel gemakkelijk vinden.

In de tweede helft probeerde het over een andere boeg. met de inbreng van vennegoor of Hesselink voor Van der Schaaf schoof PSV het combinatievoetbal opzij en ging het opportunistisch spelen. Met dat voetbal bracht het de Fransen wel aan het twijfelen. Op het moment dat PSV door leek te drukken, counterden de Fransen. Tegen een schutterende verdediging konden Morientes en Cisse in het centrum rustig een een-twee opzetten. Cisse rondde uiteindelijk af voor de 0-2.

De hoop in het Philips Stadion kwam terug toen Wilfred Bouma nota bene via een vrije trap de aansluitingstreffer scoorde. Van ruim 20 meter draaide hij de bal schitterend om de muur, waarbij doelman Roma aan de grond genageld stond. Dat gaf PSV wel extra energie om opportunistisch door te gaan. Het kreeg zo ook nog wel enige kansen voor onder andere Kezman, Vennegoor of Hesselink en De Jong. De echte overtuiging ontbrak echter.

Een thuisnederlaag in de Champions League is bijna altijd fataal. Zeker nu dat niet tegen de vooraf als sterkste geachte Deportivo la Coruna is, wordt het erg moeilijk in de strijd om de tweede plaats.

[later meer]




Tags

monaco thuisnederlaag bouma cisse coruna deportivo hesselink kezman morientes vennegoor boeg combinatievoetbal counterden fataal flanken geachte genageld jong mateja miniem muur nota onthutsend onzichtbare profiteerden roma schaaf schoof schutterende stelling suprematie tegenvallend vlagen wilfred

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte