PSV wint vechtwedstrijd in De Kuip: 1-3 overwinning

21 september 2003 14:26

PSV heeft zondagmiddag de frustratie van de Champions League van zich afgespeeld in het traditioneel erg lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord. In een vechtwedstrijd won PSV uiteindelijk verdiend met 3-1 van de Rotterdammers. Kezman (2x) en Jan Vennegoor of Hesselink waren de doelpuntenmakers voor PSV.

Direct aan het begin werd al duidelijk dat Hiddink de lijn van de tweede helft tegen Monaco wilde voortzetten en Feyenoord wilde benaderen met de eigen wapens. PSV speelde opportunistisch, waardoor het een ware vechtwedstrijd werd.

Al na 8 minuten leverde het opportunistische voetbal succes op. Een diepe bal van Ronald Waterreus werd door de Feyenoord verdediging verkeerd beoordeeld. Drie verdedigers gingen de lucht in en kopten de bal uiteindelijk door. De snelle Kezman was er als de kippen bij om alleen op de keeper af te gaan en met een wippertje de bal over Zoetebier in de goal te tikken.

Na 20 minuten kwam de tegengoal zomaar uit de lucht vallen. Kuyt gaf vanaf links voor. In de verre hoek stond Buffel frank en vrij om de gelijkmaker in te tikken. De wedstrijd bleef vervolgens spannend met kansen voor beide goals. Vennegoor of Hesselink raakte bij een inzet de lat. Goed werd het eigenlijk nooit, maar met het opportunitische voetbal ontstond er wel een hele leuke wedstrijd.

De tweede helft begon als de eerste. Hiddink bracht Rommedahl in het veld voor Park. Dat gaf PSV een extra wapen door de snelheid van de Deen. Na 55 minuten was het Kezman die in buitenspelpositie een vrije trap van Robben binnenwerkte.

Feyenoord probeerde het vervolgens nog wel, maar PSV kreeg de grotere kansen om uit te lopen naar de 2-1-3 via onder andere Kezman en Robben. Die 1-3 vial dan uiteindelijk toch. Lee gaf vanaf links voor. Vennegoor kreeg de bal op een meter of zeven voor de goal, maar met zijn rug naar de goal en een verdediger in zijn rug. Hij draaide echter simpel vrij van Van den Berg en schoot hard in de verre bovenhoek, onhoudbaar voor Zoetebier.

Er was nog wel een slotoffensief van de Rotterdammers, maar bij de 1-3 kon die de Eindhovenaren niet meer verontrusten.