Transparent
Inloggen
Sluiten

Veiligheidsco?rdinator PSV verzocht spreekkoren te staken; spreekkoren Den Haag niet langdurig massaal [update]

8 oktober 2003 00:13 - ADODenHaag.nl

Verslaggever: MP

Niet via scheidsrechter Roelof Luinge maar op aandringen van de veiligheidsco?rdinator van PSV kwam vlak voor rust via de stadionspeaker het verzoek voor de PSV supporters om zich te onthouden van kwetsende spreekkoren. Bijna een kwartier lang en aan ??n stuk door kwam er uit het bezoekersvak specifiek tegen Luinge gerichte verwerpelijke spreekkoren. Ondanks dat de PSV supporters na rust gehoor gaven aan het verzoek, begint de KNVB toch een vooronderzoek naar de kwetsende spreekkoren van de supporters van beide partijen. De Haagse supporters lieten zich al vanaf de warming-up tot en met de 30ste minuut, toen Mateja Kezman rood kreeg, evenzo beledigend uit in de richting van de topscoorder door de Servi?r in een massagraf te wensen en 'Kezman je moeder is een hoer!' te zingen met daaraan voorafgaand een uiterst ernstige dodelijke ziekte. Het onderzoek zou kunnen leiden tot een strafzaak tegen beide clubs. Echter volgens de Fan Club DenHaag heeft de KNVB waarnemer alleen spreekkoren genoteerd vanuit het PSV vak en niet vanuit het Den Haag vak. De spreekkoren vanaf de Aad Mansveld tribune zouden (volgens de KNVB richtlijnen) niet langdurig en massaal geweest zijn omdat ze de spreekkoren afwisselde met liedjes die niet beledigend waren.

Mateja Kezman spreekt overigens tegen dat hij de heer Luinge niet op de voor hem uiterst kwetsende spreekkoren gewezen heeft. "Het is toch niet normaal wat ze over mijn moeder riepen", fulmineerde Kezman. "Ik ben tijdens het duel ook naar Luinge toegegaan. Hij wilde echter niets aan die spreekkoren doen. Hij begon gewoon te lachen. Ongelooflijk, maar waar." aldus Kezman. Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg ontkent op KNVB.nl echter dat Kezman de scheidsrechter op de kwetsende spreekkoren gewezen heeft.

Meer info:
- ADODenHaag.nl: Terugblik op ADO Den Haag - PSV
- ANP: PSV superieur aan ADO
- KNVB: Spreekkoren rol clubs en locale autoriteiten

Meer op ADODenHaag.nl




Tags

spreekkoren kezman knvb kwetsende luinge rdinator veiligheidsco ado beledigend mateja staken aandringen adodenhaag afwisselde anp bezoekersvak denhaag dodelijke evenzo fulmineerde heer hoer locale mansveld massagraf onthouden roelof scheidsrechtersbaas servi stadionspeaker strafzaak superieur terugblik toegegaan topscoorder uilenberg verwerpelijke vooronderzoek waarnemer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage