Transparent
Inloggen
Sluiten

Overwinning PSV in de kelder van de Champions League

21 oktober 2003 22:38

PSV heeft eindelijk weer eens een uitduel in de Champions League weten te winnen. In een helematige wedstrijd bleef PSV met 0-1 aan de goede kant van de score. Juist invaller Lucius, die vanwege zijn dynamiek de voorkeur kreeg boven van der Schaaf, werd de matchwinnaar van PSV 10 minuten voor rust. Bloemen mogen er naar scheidsrechter Irvine, die PSV op de juiste momenten hielp. Waar hij Hofland merkwaardig genoeg spaarde voor zijn tweede gele kaart, stuurde hij wel een Griek weg die de doorgebroken Kezman neerhaalde. Daarmee wordt de continue pech van de Champions League een paar jaar geleden langer maar zeker vereffend.

Het was dinsdagavond kwalitatief een zeer matige wedstrijd in Athene. Waar Deportivo la Coruna en Monaco een paar maatjes te groot bleken, daar zijn ploegen als AEK Athene nog wel te pakken. Opnieuw was PSV te onzeker en onstabiel. Een PSV in goede doen had de Grieken weg moeten spelen. Nu moest het vrezen voor het opportunisme van de Grieken.

Na 37 minuten kwam PSV op voorsprong. Lucius lette goed op toen de Grieken in het centrum slecht uitverdedigden. Hij onderschepte de bal en schoot direct op de goal. Zijn eerste inzet werd nog gestopt door de keeper. In de rebound volleerde hij de bal wel af in de touwen, 0-1.

Naarmate zij in de tweede helft meer moesten gaan aanvallen, kreeg PSV voorin de ruimte. Daarmee hielp ook de rode kaart van Amponsah die de doorgebroken Kezman neerhaalde. Daarvoor weigerde de scheids nog tot tweemaal toe om Hofland van het veld te sturen. Met de snelheid van Kezman, Rommedahl en Robben kreeg het de mooiste kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Met name Robben en Kezman verzuimden dat een aantal keer.

Voor Kezman wordt de Champions League steeds meer een obsessie. Dinsdagavond miste hij oog in oog met de Griekse keeper niet te missen kansen. Dit keer werd dat uiteindelijk niet afgestraft wegens de zwakte van de tegenstander.

PSV heeft daardoor nu weer een goed uitzicht op de derde plaats in de poule en daarmee kwalificatie voor de UEFA Cup.




Tags

kezman grieken hofland kelder lucius neerhaalde robben aek amponsah bloemen continue coruna deportivo dynamiek griek helematige irvine kwalificatie kwalitatief lette matchwinnaar monaco naarmate onderschepte onstabiel opportunisme rebound rommedahl schaaf scheids spaarde uefa uitverdedigden uitzicht verzuimden volleerde zwakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje