Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV laat het altijd thuis in de CL liggen

2 november 2003 15:19

Vanaf het seizoen 1997/98, toen de Champions League voor het eerst uitgebreid werd naar zes poules en er voor het eerst ook sommige vice-kampioenen mochten deelnemen, speelt PSV onafgebroken in de Champions League. Zes keer achtereen wist PSV de eerste ronde niet te overleven. In de Champions League geld een ongeschreven wet dat je alle thuisduels moet winnen en uit minimaal ??n puntje moet pakken.

Het eerste jaar laat PSV het in de eerste wedstrijd thuis tegen Dynamo Kiev afweten. Het zou achteraf de enige nederlaag blijken. PSV eindigde daardoor wel als tweede, nog voor Newcastle United en FC Barcelona, maar behoorde niet bij de beste twee nummers twee om door te dringen naar de kwartfinale. In het seizoen 1998/99 verliest PSV thuis de cruciale wedstrijd tegen Kaiserslautern en komt het in de zesde wedstrijd als PSV al is uitgeschakeld thuis niet verder dan 2-2 tegen Benfica. In Lissabon en Kaiserslautern wordt er ook verloren. Alleen tegen HJK Helsinki, die toch nog vijf punten weten te vergaren, haalt PSV zes punten.

In het seizoen 1999/00, toen de Champions League werd uitgebreid naar acht poules, er voor het eerst met een 2e ronde Champions League werd gespeeld en de nummers twee in de poule ook allemaal doorgingen, won PSV thuis wel van Bayern M?nchen maar haalde het tegen Valencia slechts ??n punt en verloren de Eindhovenaren zelfs thuis van Glasgow Rangers. Bayern M?nchen werd met negen punten tweede. PSV haalde met slechts vier punten zelfs geen UEFA Cup voetbal. In het seizoen 2000/01 lijkt alles prima te verlopen. Thuis wordt van zowel Dynamo Kiev als Manchester United gewonnen en PSV heeft door de winst in Kiev zelfs ook al drie punten uit een uitwedstrijd. Echter omdat Anderlecht ook negen punten heeft (al haar thuisduel gewonnen) en bij een gelijkspel het onderlinge resultaat in het voordeel van de Belgen is, moet PSV haar laatste thuiswedstrijd winnen. Omdat PSV in de laatste minuten alles of niets gaat spelen, wordt er met 3-2 verloren. Met negen punten is PSV veroordeeld tot het spelen van UEFA Cup voetbal.

In het seizoen 2001/02 weet PSV haar thuiswedstrijd tegen Nantes niet te winnen en verliest het al haar uitwedstrijden waaronder de cruciale in Instanbul. Vorig seizoen verloor PSV geen enkele uitwedstrijd in Champions League maar lieten de Eindhovenaren het thuis zowel tegen Arsenal als tegen Borussia Dortmund finaal afweten. Dit seizoen begon PSV wederom met een thuisnederlaag. Dit keer was AS Monaco te sterk. Om zeker te zijn van UEFA Cup voetbal moet PSV woensdag thuis winnen van AEK zodat de Grieken met o.a. een uitwedstrijd in Gallici? op het programma op een bijna onoverbrugbare achterstand van vijf punten worden gezet zodat PSV zich met andere zaken bezig kan houden zodat er misschien nog hele gekke dingen kunnen gaan gebeuren maar dan moet er thuis wel weer eens gewonnen worden.




Tags

kiev uefa bayern dynamo kaiserslautern poules aek anderlecht arsenal barcelona benfica doorgingen dortmund finaal gallici gekke glasgow grieken helsinki hjk instanbul kampioenen lissabon monaco nantes newcastle onafgebroken ongeschreven onoverbrugbare puntje rangers thuisnederlaag valencia vergaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage